Amerikaanse kabelaars hoeven netwerk niet te delen

Dit artikel delen:

Amerikaanse kabelbedrijven hoeven concurrenten geen toegang te verlenen tot hun kabelnetwerk voor internettoegang. Dat bepaalde het Amerikaanse hooggerechtshof gisteren. De uitspraak is een overwinning voor de kabel- en telefoonbedrijven die hier meer duidelijkheid over wilden.

Eerder bepaalde de Amerikaanse rechtbank nog dat voor een kabelnetwerk dezelfde wetgeving van toepassing is als op de traditionele telefoonnetwerken. Deze wetgeving stelt dat telefoonbedrijven hun netwerk moeten openstellen voor concurrenten.

Het hooggerechtshof ondersteunde met deze uitspraak een beslissing van de Federal Communications Commission (FCC) in 2002. De FCC besloot dat kabel- en breedbandbandinternet een informatieve dienstverlening is die niets te maken heeft met de wetgeving van telefoonnetwerken.

Volgens de FCC was de uitspraak nodig, zodat meer bedrijven zouden gaan investeringen in kabelnetwerken. Consumentenorganisaties en onafhankelijke Internet Service Providers zijn echter bezorgd dat de uitspraak zonder controle ten koste zal gaan van de keuzemogelijkheid voor de klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-28T14:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.