T-Mobile Nederland koopt Simpel

Dit artikel delen:

Telecomaanbieder T-Mobile Nederland neemt branchegenoot Simpel over. T-Mobile wil hiermee zijn positie versterken in de concurrentiestrijd met KPN en Vodafone. Het plan moet nog langs de mededingingstoezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het overnamebedrag is niet bekend.

Simpel, opgericht in 2007, is een mobile virtual network operator (mvno). Het bedrijf was tussen 2010 en 2014 al in handen van T-Mobile en maakt sinds het weer verkocht is gebruik van het netwerk van T-Mobile. Simpel verkoopt sim-only-abonnementen en bedient zo’n één miljoen klanten. De organisatie staat onder leiding van algemeen directeur Jasper de Rooij en heeft zo’n twintig medewerkers in dienst.

De Rooij vertelt dat Simpel een sterke groei in aantal klanten heeft gerealiseerd en dat het daarom een goed moment om te verkopen is. ‘Wij maken al jaren gebruik van het netwerk van T-Mobile en kennen elkaar goed vanuit deze samenwerking. Het is logisch dat we Simpel aan T-Mobile verkopen.'

Søren Abildgaard, ceo T-Mobile Nederland: ‘De overname van Simpel stelt ons in staat in een uitdagende mobile-only-markt te blijven concurreren. We kunnen onze marktstrategie als uitdager hiermee ook op lange termijn continueren. Met de voorgenomen overname kunnen we op alle fronten de strijd aangaan met KPN en Vodafone.’

Overname Tele2

T-Mobile kocht in 2018 Tele2. Deze overname, waar 190 miljoen euro mee gemoeid was, had nogal wat voeten in de aarde. De Europese Commissie was sceptisch over de fusie, omdat het aantal telecombedrijven werd teruggebracht naar drie (KPN, Vodafone en T-Mobile). Dit terwijl in 2012 bij telecomveiling juist extra ruimte werd vrijgemaakt voor een vierde aanbieder, Tele2. Pas een jaar later, in november 2019, kreeg het samengaan van T-Mobile Nederland en Tele2 groen licht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-19T11:27:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.