Techone lijft telecombedrijf Belcentrale in

Dit artikel delen:
deal handen schudden overeenkomst contract

Techone uit Rotterdam neemt plaatsgenoot Belcentrale over. Het is voor de Maasstedelingen de eerste acquisitie op telecomgebied. Tot nog toe kocht TechOne vooral mkb-bedrijven op gebied van hosting. Maar de strategie heeft zich verbreed.

Directeur Coert Coomans heeft de ambitie om TechOne te laten uitgroeien tot een leidende Nederlandse onderneming op gebied van it-infrastructuur, telefonie en beveiliging. Hij weet zich daarbij gesteund door de investeringsmaatschappij Nedvest die met 14 ondernemingen waaronder Kraan Bouwcomputing een jaaromzet van 300 miljoen euro realiseert.

Met geld van Nedvest verwierf Techone in amper drie maanden behalve Belcentrale nog zes andere bedrijven. Op hostinggebied werden Hosted, Mijnserver, Domeinwinkel en Protagonist ingelijfd. Ook beveiliger RoSecure (een onderdeek van Belcentrale) en kantoorautomatiseerder ICT Insight traden tot de groep toe. 

Techone helpt de aangesloten bedrijven met techniek, organisatie en financiën, echter zonder zich te bemoeien met de dagelijkse gang van zaken. Wel wordt samen met deze bedrijven de strategie bepaald.

Belcentrale levert telecom- en it-diensten aan 18.000 klanten in het mkb. Het bedrijf zal verder gaan onder het merk van Digihero. De directie van Belcentrale en de directeur boekhouding zijn vervangen. De technische directieleden blijven wel lid van het nieuwe mt. Karim Bourjila zal voortaan als directeur leiding geven aan Digihero.

Het bedrijf profileert zich als een alles-in-één ict-leverancier voor het mkb, zowel in Nederland als in het buitenland. Bourjila: 'Op dit moment zijn we bezig om de eerste klanten in Duitsland over te zetten naar Digihero.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-04T07:25:00.000Z Alfred Monterie