HPE komt met geautomatiseerde 5G-beheeroplossing

Dit artikel delen:
GSM-mast antenne GSM

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt een nieuwe 5G-softwareoplossing aan die volledig geïntegreerd geautomatiseerd beheer mogelijk maakt. De oplossing omvat HPE 5G Automated Assurance en een nieuwe 5G-mogelijkheid voor HPE Service Director.

Samen moeten deze technologieën het beheer van 5G-netwerken vereenvoudigen en implementatierisico's verminderen. De nieuwe software bewaakt en beheert netwerkfuncties, infrastructuur, slices en diensten en grijpt automatisch in bij problemen, wanneer bijvoorbeeld de dienstverlening in het gedrang komt. De tool is geïntegreerd met HPE's open 5G-oplossingen (waaronder de HPE 5G Core Stack) en maakt gebruik van open-sourcetechnologieën. Door open API’s kan ze gemakkelijk met implementaties van verschillende fabrikanten integreren.

Ondanks de voordelen van 5G (bandbreedte, latentie en het aantal ondersteunde apparaten en diensten) brengt het ook complexiteit en operationele risico's met zich mee, zegt HPE. 5G is ontworpen voor open, cloudnative platformen die gebruikmaken van soft- en hardware van verschillende exploitanten. Hierdoor moeten 5G-aanbieders talrijke netwerkschijven, duizenden virtuele machines en honderden virtuele of gecontaineriseerde netwerkfuncties op duizenden locaties beheren en onderhouden.

De software van HPE moet die risico’s inperken door veel automatisering te bieden, van infrastructuurbeheer tot slice-automatisering en door gebruik te maken van open en veilige softwarecomponenten. De tool kan ook ingezet worden in overeenstemming met standaarden als ETSI en 3GPP. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-03T11:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.