Specialist in zorg-sms Spryng in Britse handen

Dit artikel delen:

Het Nederlandse bedrijf Spryng, specialist in sms-berichtendiensten voor de zorg, is overgenomen door het Engelse Commify. Onder de vleugels van dat bedrijf hoopt Spryng internationaal verder te groeien en naast de zorg ook verder uit te breiden binnen de logistiek en de financiële sector.

Het in 2006 door Marc Rottinghuis en Alexander Wanders opgerichte Spryng heeft haar oorsprong in berichtendiensten voor de gezondheidszorg en is inmiddels uitgegroeid tot aanbieder van die diensten in Nederland, België en Duitsland.

Naast de zorg worden inmiddels ook bedrijven in de logistiek, e-commerce en de financiële dienstverlening door het Amsterdamse bedrijf bediend. Door de overname vergroten beide bedrijven hun aanwezigheid in Europa en Australië. Spryng gaat samen met Commify de groei in die bestaande markten voortzetten en breidt de messaging-producten uit met zogenoemde rich messaging-diensten via onder meer WhatsApp.

10 versus 100 miljoen omzet

Spryng werkt voor meer dan tweeduizend kleine, middelgrote en grote organisaties en biedt berichtendiensten voor bijvoorbeeld afspraakherinneringen, authenticatie voor patiëntportalen en bezorg- en afhaalmeldingen. Het bedrijf zet op jaarbasis tien miljoen euro om. Er werken twintig mensen.

Commify is een bedrijf met een breed aanbod van zakelijke messaging-merken. Het bedient ruim 45.000 bedrijven en zet op jaarbasis ruim 100 miljoen euro om. Het levert diensten voor e-mail, spraak, web en betalingen. Het hoofdkantoor is in Nottingham gevestigd en de leverancier is in meerdere Europese landen, het VK en Australië actief.

Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Computable Awards 2021

Spryng is samen met Cryptshare genomineerd voor de Computable Awards 2021 in de categorie categorie Security & Digital Forensics. Samen met die maker van versleutelde communicatie-oplossingen is een dienst opgezet om wachtwoorden voor versleutelde e-mails en bestanden op een gebruiksvriendelijke manier via sms te verzenden.

Tot en met 10 oktober 2021 kan er gestemd worden op de genomineerden voor de Computable Awards 2021.  Bekijk hier wie er allemaal genomineerd zijn. U kunt stemmen in meerdere categorieen, maar u kunt ook alleen binnen een gewenste categorie stemmen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-20T16:51:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.