LG koopt Israëlische voertuigbeveiliger Cybellum

Dit artikel delen:

De Zuid-Koreaanse elektronicareus LG heeft het Israëlische Cybellum overgenomen. Cybellum bouwt tools om de risico’s te beoordelen bij de cyberbeveiliging van voertuigen. LG heeft nu 64 procent van de aandelen in handen, de rest volgt in een later stadium.

De overname is een strategische zet die LG’s capaciteiten rond cybersecurity moet versterken en die het bedrijf een plaats geeft op de markt van de toekomstige, geconnecteerde mobiliteit. Bovenop de overname pompt LG nog eens twintig miljoen dollar bijkomend kapitaal in Cybellum.

Het Israëlische bedrijf werd in 2016 opgericht in Tel Aviv en heeft een vijftigtal werknemers. Het heeft contracten met voertuigfabrikanten en leveranciers uit de auto-industrie en dat in Japan, Duitsland en Noord-Amerika. Cybellum zal een onafhankelijke entiteit en merk blijven.

Met de opkomst van de connected car en het stijgende aantal cyberbedreigingen, is de behoefte aan betere voertuigcyberbeveiliging nog nooit zo groot geweest, zeg LG. beveiliging zal in de loop der tijd alleen maar belangrijker worden naarmate auto’s zich ontwikkelen tot verbonden systemen met complexe onderlinge verbindingen tussen hun verschillende componenten.

Cyber Digital Twin

Eén van Cybellums meest geavanceerde oplossingen om voertuigen te beschermen tegen cyberveiligheidsrisico's is het Cyber Digital Twins-platform. Cyber Digital Twins creëert een gedetailleerde weergave van de softwarecomponenten van een voertuig zonder toegang tot de broncode en legt automatisch alle risico's bloot die mogelijk kunnen worden uitgebuit. Het platform baseert zich op real-time informatie over bedreigingen en levert een volledige beoordeling van die kwetsbaarheden, evenals aanbevolen oplossingen.

In augustus 2018 nam LG de Oostenrijkse ZKW Group over, een grote speler op de markt voor autoverlichting. In juli lanceerde LG een joint venture met Magna International, 's werelds op twee na grootste auto-leverancier, om LG Magna e-Powertrain te creëren. Dat bedrijf ontwikkelt aandrijvingen voor elektrische auto’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-24T14:57:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.