WiFi niet populair onder reizigers

Dit artikel delen:

Ondanks de groeiende beschikbaarheid van WiFi gebruikt slechts 25 procent van de Amerikaanse en 17 procent van de Britse reizigers de mobiele technologie.

Dat blijkt uit onderzoek van Gartner. Openbare WiFi-punten zijn sinds enige jaren beschikbaar en laptops zijn voorzien van ontvangers in de laatste twee jaar. Uit het Gartneronderzoek bleek dat men niet om technologische redenen weinig gebruik maakt van de WiFi-mogelijkheden op onder meer luchthavens, maar dat dit vooral te wijten is aan educatieve, culturele en financiële redenen.

 

Volgens het onderzoeksbureau kan WiFi een belangrijke differentiator worden in een concurrerende markt wanneer deze barrières uit de weg worden geruimd.

 

WiFi (wireless fidelity) is een radiosignaal met een kleine reikwijdte waarmee reizigers met daarvoor uitgeruste computers draadloos verbinding kunnen maken met internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De reden is heel simpel. WIFI in Hotels en vliegvelden is nog veel te duur!

8 euro per 30 minuten is geen uitzondering. Veel te duur, inderdaad. Het gekke is dat 'wired' soms op dezelfde plek wordt aangeboden en dan voor 3 euro per uur. Nog steeds staat dit niet in verhouding tot de kosten maar het verschil zet je toch aan het denken...

Ondanks mijn laptop met wifi duik ik rgelmatig een i-net cafe binnen. Het is veels te duur. Wordt dit de cash cow van de toekomst?

Alleen in de vakantie betaalt dit zich terug. Via internet boeken op een steenworp afstand, heen slenteren en de confirmation nummer laten zien is nog altijd goedkoper dan via de balie een hotel boeken.

Ik maak veel gebruik van WIFI op internationale vliegvelden maar het is schandig duur. Wanneer die prijzen onredelijk blijven, blijven ook de klanten weg. In veel hotels in Scandinavie heb je gratis toegang: zeg maar service van de zaak - en dat zijn nu net die hotels waar steeds overnacht!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-07T09:11:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.