Basisscholen voorzien forse groei van ICT-budget

Basisschool

De helft van de schoolleiders van de Nederlandse basisscholen verwacht een forse groei van het ict-budget. Dit blijkt uit onderzoek van VNU Exhibitions en de Algemene Vereniging van Schoolleiders onder 577 bestuurders van basisscholen.

Nederlandse basisscholen verwachten een verhoging van het budget voor ict met gemiddeld achttien procent. Schoolleiders geloven in een verbetering van de kwaliteit van het onderwijs door de inzet van ict-leermiddelen.

Digitale schoolborden hebben het klaslokaal veroverd. Ruim zestig procent van de scholen heeft bord en krijt ingeruild voor de digitale variant daarvan. De ervaringen daarmee zijn zo positief dat de meesten (89 procent) van de ondervraagde schoolleiders van plan zijn het aantal digitale borden op korte termijn uit te breiden. Op dit moment is er gemiddeld één computer op elke zes leerlingen. Eenderde van de basisscholen wil het aantal computers de komende twee jaar uitbreiden.

Top drie

De top drie van ict-kosten voor scholen wordt gevormd door afschrijving en vervanging van hardware, het uitbesteden van beheer aan derden en aan licenties. Negen van de tien scholen besteden werkzaamheden op het gebied van it-beheer uit aan externe dienstverleners. 

Schoolleiders ondersteunen in grote meerderheid (84%) de stelling dat de inzet van ict de kwaliteit van het onderwijs verbetert. Het onderzoek is gehouden voorafgaand aan de vakbeurs Onderwijs & ICT, die op 4 en 5 maart in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-03T11:01:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.