Ex-manager Atos nu CEO Smart Services Campus

Peter Verkoulen

Peter Verkoulen wordt ceo van de Smart Services Campus in Heerlen. De campus heeft als doel om interactie te stimuleren tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap in de provincie Limburg. Verkoulen is met zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het management en de ontwikkeling van de nieuwe campus, waaronder bijvoorbeeld ook het verder uitbouwen van het internationale partnernetwerk.

Limburg en met name de regio Heerlen telt diverse financiële, administratieve en informatie-verwerkende bedrijven en instellingen zoals ABP, APG, AZL, CBS, de Belastingdienst, PNA Group, Obvion, Rabobank, PinkRoccade en Loyalis. Ook de verschillende callcentra en de backoffices van grotere internationale bedrijven als DHV, Medtronic, Boston Scientific en DocMorris maken de regio tot een hotspot voor diensten. Door een toenemend gebruik van digitale processen en mobiele apparatuur verandert de manier waarop allerlei administraties ontwikkeld en onderhouden worden.

Daarom namen Provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en de Universiteit Maastricht medio 2014 het initiatief voor het oprichten van een nieuwe campus, speciaal gericht op dit soort diensten. Met de campus hopen de initiatiefnemers een broedplaats neer te zetten voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling. Tevens wordt als onderdeel van de campus een topinstituut gevestigd met de naam Expertise- en Innovatiecentrum Business Intelligence & Smart Services (BISS) waar onderwijs, onderzoek en ondernemen samen komen. De Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en de Open Universiteit werken hierin samen en hebben de intentie om onder andere vier nieuwe opleidingen te ontwikkelen.

Verkoulen wordt ceo

Tot voor kort was Verkoulen senior vice president bij Atos waar hij binnen de directie verantwoordelijk was voor de grote, strategische (out)sourcing trajecten binnen de Benelux en Scandinavië. Tevens bouwde hij voor de ict-dienstverlener de activiteiten in onder andere de energie- en publieke sector verder uit. Daarmee heeft hij genoeg ervaring met strategische groeiprojecten op het snijvlak van it en bedrijfsvoering.

Verkoulen was in het verleden ook werkzaam bij KPMG/EquaTerra en de Adviesdienst Verkeer & Vervoer van Rijkswaterstaat en was universitair docent bij de Universiteit Twente en de Technische Universiteit Eindhoven. Hij promoveerde in 1993 tot doctor in de Informatica/ Ontwerp van Informatiesystemen aan de Technische Universiteit Eindhoven.

De drie initiatiefnemers van de Smart Services Campus zijn verheugd over de aanstelling van Verkoulen als ceo. 'Hijbrengt veel kennis mee van innovatieve technologieën en hoe deze economische meerwaarde kunnen opleveren. Daarnaast heeft hij een brede ervaring met strategische projecten zoals het op- en uitbouwen van organisaties. Met zijn ervaring kan Verkoulen bruggen bouwen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs en onderzoek. De Smart Services Campus kende een vliegende start; Verkoulen geeft de ambitieuze plannen nu verder vorm en inhoud,” aldus gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur, namens de drie oprichters van de campus.

Brightlands campus

De Smart Services Campus in Heerlen is een Brightlands campus. Brightlands is de overkoepelende naam voor de Limburgse kenniseconomie, waar ook de Chemelot Campus in Sittard-Geleen, de Greenport Campus in Venlo en de Maastricht Health Campus onder vallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-20T11:54:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.