Nieuwe ASML-leerstoel bij Universiteit Tilburg

'Decision making under uncertainty' wordt onderwerp voor onderzoek en onderwijs

Kuno Huisman is voor een periode van vijf jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Tilburg School of Economics and Management van Tilburg University. Hij bekleedt met ingang van 1 november 2016 de leerstoel 'Decision making under uncertainty'. De leerstoel wordt mogelijk gemaakt door ASML.

ASML en Tilburg University gaan samenwerken in het onderzoek over ‘decision making under uncertainty’. Met de samenwerking hoopt ASML zijn expertise op dit terrein verder uit te breiden. Tilburg University wil haar onderzoek over ‘decision making under uncertainty’ versterken in de high tech sector. De leerstoel 'Decision Making under Uncertainty' heeft als doel het verbeteren van de verbinding tussen theorie en praktijk op het vakgebied van het nemen van beslissingen onder onzekerheid. Het wetenschappelijke onderzoek zal zich richten op zowel in de praktijk toepassen als ook theoretische uitbreiding van reële optietheorie (real options) en beslissingsanalyse (decision analysis).

De ASML leerstoel wordt ingebed bij het Department Econometrics and Operations Research (EOR). Naast onderzoek zal Huisman ook onderwijs geven in de masteropleidingen Business Analytics and Operations Research, Econometrics en Mathematical Economics. Daarnaast is hij betrokken bij het bachelorvak Improving Society Lab.

Kuno Huisman

Kuno Huisman studeerde Econometrie aan Tilburg University. In 2000 promoveerde hij in Tilburg op de dissertatie ‘Technology Investment: A Game Theoretic Real Options Approach’. Na ruim tien jaar als consultant gewerkt te hebben bij CQM in Eindhoven, werkt hij sinds 2010 bij ASML. Momenteel als Director of ‘Business change support and decision support’. Sinds 2004 is hij parttime verbonden aan het Tilburgse Departement Econometrics and Operations Research, waarbij zijn laatste functie Associate Professor was. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-09T10:09:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.