TU Delft haalt banden aan met Chinees Huawei

Samenwerking gericht op hpc-infrastructuur, 5G-onderzoek en studentenbegeleiding

Samenwerking

Huawei heeft een overeenkomst getekend met het Institute for Computational Science and Engineering (DCSE) van de TU Delft. Daarbij is afgesproken dat Huawei een ict-infrastructuur inricht voor high performance computing (HPC). Daarnaast werken beide partijen samen aan onderzoek naar praktische toepassingen gericht op 5G-technologie.

In het kader van de samenwerking ondersteunt Huawei tevens studenten van DCSE bij onderzoeksprojecten, studiereizen en stages, om hen ervaringen uit de ict-industrie op te laten doen die later van pas kunnen komen bij het vinden van een baan in de ict-sector.

TU Delft en Huawei hebben al eerder samengewerkt op het gebied van geavanceerde telecommunicatietechnologieën. De ambitie is een structurele samenwerking tussen het Chinese ict-concern en de universite te realiseren.

KPN

De TU Delft sloot eind vorige maand een soortgelijke onderzoekssamenwerking met KPN. Dat project is gericht op de ontwikkelingen van 5G, blockchain en kunstmatige intelligentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heeft tu delft met Huawei een samaritaan of een wolf in schaapskleren dan wel het paard van Troje binnengehaald die eenvoudiger toegang krijgt tot geavanceerde / geheime technologieën?

@ Matt waar baseer jij dit soort suggestive reacties op ? Advies is dan ook je mobiel af te schaffen want je belt al over een Huawei mobile netwerk (ook al wist je dit niet) en de chinezen zijn uiteraard heel erg geinteresseerd in wat jij allemaal te melden hebt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-08T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.