Ict-coöperatie Drechtse scholen Kien breidt uit

Toetreding van twee onderwijsinstellingen zet de teller op tien

Kien-directeur Ger Reijnders (links) schudt Spon-bestuursvoorzitter Edwin de Weers de hand

Kien, het ict-samenwerkingverband van scholen in Zuid-Holland-Zuid, heeft twee nieuwe onderwijsinstellingen gestrikt. Met de toetreding van de organisaties Spon en SWV Passend Onderwijs Dordrecht, staat de teller op tien.

Kien regelt voor deelnemende scholen een gezamenlijke ict-infrastructuur, gezamenlijke ict-inkopen, technische ondersteuning en kennisdeling op het gebied van ict. In de coöperatie overleggen de scholen ook over toekomstige inzet van technologie, kennis en bijvoorbeeld gegevensbescherming. Dit doet de organisatie sinds 2013. De meeste scholen liggen in Drechtsteden, zoals Dordrecht en Zwijndrecht.

'Uniek in Nederland'

Bij Kien zijn de volgende onderwijsinstellingen aangesloten: ROC Da Vinci College, het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht, het Griendencollege (onderdeel van Spon), Loket Zwijndrechtse Waard, Stichting H3O, de Hans Petrischool, Stichting Opod, Skoba, HBO Drechtsteden, Spon (Dordrecht en Gorinchem) en het SWV Passend Onderwijs Dordrecht. Alle schoolsectoren in de regio Zuid-Holland-Zuid zijn daarmee vertegenwoordigd. Dat maakt de samenwerking naar eigen zeggen uniek in Nederland.

Het Griendencollege was al lid van Kien. Toen Spon het Griendencollege begin 2019 overnam, was het de vraag of deze onderwijsinstelling ook tot de coöperatie zou toetreden. Na onderzoek bleek Kien 'de juiste aanvulling', aldus de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-10T11:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.