Thieme en Open Universiteit smeden alliantie

Educatief uitgever ThiemeMeulenhoff gaat samenwerken met de Open Universiteit (OU). Het doel van de alliantie is kennisvergaring op het gebied van ‘learning design’ en onderzoek naar leren. Dit resulteert in nieuwe leermethodes en input voor interne opleidingen en promotieonderzoek.

Centrale doelstelling van de samenwerking is om tot nieuwe inzichten te komen om leren effectiever, efficiënter en bevredigender te maken. Learning design is het geheel van kennis, ervaring, opvattingen en inzichten over leer- en onderwijsprocessen. Mede onder invloed van toenemende digitalisering ontwikkelt de educatief uitgever leeroplossingen die persoonlijker en daardoor effectiever zijn.

Kennisvalorisatie

Bij de samenwerking wordt het wetenschappelijk onderzoek van de OU gecombineerd met productontwikkeling van ThiemeMeulenhoff. Het is volgens hoogleraar Paul Kirschner van het Welten-instituut een unieke kans om kennis te valoriseren en om praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar leren en instructie uit te voeren. Het Welten-instituut is het onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie van de OU.

Voor de uitgever is het een uitgelezen kans om ‘het leren’ te vernieuwen aan de hand van een wetenschappelijk fundament, aldus directeur Roel Bakker van ThiemeMeulenhoff.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-31T09:52:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.