TU/e komt met master ai en data science

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) voegt in september de Data Science en Artificial Intelligence-masteropleiding toe aan zijn lesaanbod. Daarmee is het de eerste technische universiteit in Nederland die beide technieken en methoden combineert.

Het voornaamste doel van de tweejarige opleiding is om ai-engineers op te leiden die in staat zijn om betrouwbare systemen te bouwen met oog voor de gebruikers. Om problemen van verschillende kanten te kunnen bekijken, worden de studenten breed geschoold, met vakken over de fundamenten van ai, datavisualisatie, algoritmiek, datamining en management, en machine learning.

Ook is er aandacht voor de ethiek van beide disciplines, voeren de studenten een groepsproject uit op het gebied van data-intelligentie en sluiten ze de opleiding af met een afstudeeropdracht.

De master wordt aangeboden door de faculteit Mathematics and Computer Science en is erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), het verband dat de kwaliteit van het hoger onderwijs toetst. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-06T10:54:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.