Zegveld (Wigo4it) nieuw boegbeeld van Kennisnet

Kennisnet, de stichting die scholen ondersteunt bij de inzet van ict, krijgt een nieuwe directeur-bestuurder. Larissa Zegveld neemt per 1 september het stokje over van Toine Maes, die met pensioen gaat. Zegveld was directeur van Wigo4it, een gemeentelijk samenwerkingsverband voor ict in het sociale domein.

Met de aanstelling wordt Zegveld het nieuwe boegbeeld van Kennisnet. Hoewel ze geen ervaring in de onderwijswereld heeft, is de raad van toezicht van Kennisnet overtuigd dat Zegveld de juiste kandidaat voor de functie is. 'Met haar persoonlijke drive en kennis van digitalisering, kan ze de toekomstige ontwikkeling en groei van Kennisnet verder vormgeven.'

Zegveld was de afgelopen vier jaar directeur bij Wigo4it. Deze organisatie faciliteert voor de vier grootste Nederlandse gemeenten de automatisering van bijstandsaanvragen en begeleiding naar werk. Haar opvolger (ad interim) bij Wigo4it is Teun van der Vorm, voormalig cio bij de ANWB en mediabedrijf DPG. Zegveld is bovendien voorzitter van het Forum Standaardisatie, dat het gebruik van standaarden in de publieke sector propageert.

Digitalisering en corona

Stichting Kennisnet maakt zich hard voor digitalisering in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Zeker in het afgelopen jaar kon de organisatie veel betekenen in onderwijsland. In verband met de coronapandemie gingen scholen langdurig dicht en moesten zij plots overstappen op digitale lessen.

Al kort na de eerste lockdown presenteerde Kennisnet een online-lesplatform waarop verschillende publieke en commerciële initiatieven werden gebundeld. Het platform werd samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en enkele onderwijsinstellingen ontwikkeld.

De stichting werd de afgelopen twintig jaar geleid door Toine Maes. Volgens de organisatie leverde hij een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming en groei van Kennisnet. Maes bereikt de pensioengerechtigde leeftijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-25T14:02:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.