Havenbedrijf Rotterdam besteedt ict uit

Havenbedrijf Rotterdam besteedt het beheer van de totale ict-infrastructuur uit aan Getronics Pinkroccade. De overeenkomst is aangegaan voor een bedrag van 29 miljoen euro en heeft een looptijd van vijf jaar.

De komende anderhalf jaar wordt het beheer van de ict-infrastructuur en de hosting van vijfhonderd bedrijfsapplicaties verplaatst naar de datacenters van Getronics PinkRoccade in Apeldoorn en Amsterdam. Verder neemt Getronics PinkRoccade de inrichting, het hosten en het beheer van 1600 werkplekken over, inclusief de kantoorautomatsisering en e-mail applicaties. In totaal gaan ruim twintig medewerkers over naar Getronics PinkRoccade. Waar zij worden ingezet is op dit moment niet bekend.

De uitbesteding bestaat uit het hosten en beheer van bedrijfskritische systemen zoals verkeersbegeleiding, SAP-systemen en de logistieke informatie-uitwisseling via het Port Community Systeem van Port Infolink. De huidige servicedesk van Havenbedrijf Rotterdam wordt overgeplaatst naar de servicedesk van Getronics PinkRoccade in Beek.

Havenbedrijf Rotterdam heeft voor de uitbesteding gekozen omdat de  infrastructuur en informatiesystemen steeds complexer worden. Woordvoerder Tie Schellekens: "Die innovatie is niet meer bij te houden. Bijvoorbeeld ons verkeersbegeleidingssysteem dateert van 1990 en heeft een aantal jaar geleden nog een flinke vervanging van de hardware ondergaan. De vraag naar extra capaciteit blijft groeien. Dan moet je op een gegeven moment uitbesteden." De uitbesteding van ict past bij de innovatie die Havenbedrijf Rotterdam de komende jaren ondergaat, zoals commercialisering van het Port Community Systeem en de vernieuwing van het Havenmeestersysteem (verkeersbegeleidingssysteem).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-04T11:42:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.