Accenture opent Europees Oracle-innovatiecentrum

Ict-consultant Accenture heeft een Europees Oracle-innovatiecentrum geopend. Het centrum heeft als doel de ontwikkeling en levering van innovatieve bedrijfsoplossingen op basis van Oracle-technologie te versnellen.

In het Britse hoofdkantoor van Oracle in Reading opent ict-consultant Accenture een innovatiecentrum. Het centrum zal een Europese spil worden in de gezamenlijke bedrijfsontwikkeling en de productie en ontwikkeling van Oracle-applicaties, technologie-initiatieven en producten. Het zal klanten van beide bedrijven helpen op een creatieve manier problemen binnen hun bedrijf op te lossen.

Accenture is het eerste bedrijf op de markt van systeemintegratie en technologieconsulting dat een dergelijke faciliteit opent op een Oracle-locatie in Europa. In het centrum worden demonstraties gegeven van op Oracle gebaseerde applicaties, zodat klanten kunnen zien welke mogelijkheden de technologie biedt. Het Europese innovatiecentrum zal hierbij nauw samenwerken met het mondiale Oracle-innovatiecentrum in de Verenigde Staten.

Investering

De innovatiecentra voor Oracle maken deel uit van de in juli 2006 door Accenture aangekondigde investering van 450 miljoen dollar in service oriented architecture (soa), verspreid over drie jaar. Ze passen bij het voortdurende streven van het bedrijf om haar klanten uit het bedrijfsleven en bij de overheid te helpen waarde te realiseren uit bedrijfsoplossingen op basis van Oracle-technologie.

Jeroen Petit, partner bij Accenture en verantwoordelijk voor alle Oracle-activiteiten, ziet grote voordelen voor Nederlandse klanten. "Dit nieuwe innovatiecentrum verschaft Accenture - en daarmee onze klanten - unieke toegang tot de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen van Oracle. Het biedt Accenture ervaring met nieuwe Oracle-software nog voordat een release wordt uitgeleverd, zoals bij de ontwikkeling van Case Management voor de justitiële keten zoals bijvoorbeeld de Raad voor de Kinderbescherming. Ook heeft Accenture via het innovatiecentrum sneller toegang tot trainingen op het gebied van Oracle-technologieën op haar Europese locaties. Bovendien kunnen onze klanten op één locatie de nieuwste gemeenschappelijke technologische ontwikkelingen zien."

Commitment

Johan Doruiter, directeur Oracle Nederland: "Oracle ziet voor service oriented architecture een sleutelrol weggelegd bij de ontwikkeling van moderne, effectieve en flexibele software. De lancering van het innovatiecentrum bevestigt het commitment van Oracle en Accenture om onze gezamenlijke klanten uitgebreid van dienst te zijn bij het inrichten van functionele en schaalbare soa-omgevingen."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-31T11:43:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.