Manager vraagt ICT-afdeling niet naar outsourcing

Managers die zich bezighouden met het uitbesteden van ict, vinden het niet nodig hun eigen ict-afdeling te betrekken in de besluitvorming daarover. Het aantal beslissers dat waarde hecht aan de mening van de internet ict'ers is zelfs gedaald.

Medewerkers van ict-afdelingen worden weinig geraadpleegd over outsourcing. Dat blijkt uit onderzoek van consultancybureau EquaTerra. Ict-beslissers zouden outsourcing van bedrijfsprocessen niet belangrijk genoeg vinden om werknemers erbij te betrekken.

Vooral in Europa vinden managers de mening van hun ict'ers niet zo belangrijk: Ongeveer eenderde van de beslissers raadpleegt zijn of haar afdeling als het gaat om het uitbesteden van werk. Dat is minder dan vorig jaar, toen het percentage op 44% lag. In Amerika vinden managers hun ict-collega's juist belangrijker dan een jaar eerder, aldus de onderzoekers. Het percentage beslissers dat de ict-afdeling om hulp vraagt, is er gestegen van 63% naar 75%.

Aan het onderzoek deden 250 beslissers uit Europa en Noord-Amerika mee die zich bezighouden met outsourcing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-25T06:01:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.