Outsourcing zorgt voor grote vraag naar ICT-diensten

In 2007 is de vraag naar ict-diensten met 6 procent gegroeid. Dat komt voornamelijk doordat steeds meer bedrijven kiezen voor het uitbesteden van diensten. Onderzoekers verwachten echter de komende jaren een minder harde groei.

Europese bedrijven hebben in 2007 voor 192,3 miljard dollar aan ict-diensten ingekocht. Dat is een groei van 6,4 procent, vergeleken met de omzet aan ict-diensten in 2006. Onderzoeksbureau IDC voorspelt voor de komende jaren een minder grote groei. De analisten verwachten de komende jaren een groei uit ict-diensten van 4,8 procent per jaar, tot een omzet van 242,8 miljard dollar in 2012.

"Outsourcing blijft de motor achter de groei in de ict-diensten markt", zegt Laura Converso, onderzoeksmanager bij IDC. Converso verwacht dat in 2012 42 procent van de omzet uit ict-diensten in Europa komt van outsourcingscontracten. Steeds meer bedrijven zullen in 2008 en 2009 diensten willen uitbesteden om zo kosten te besparen. In 2008 zal de outsourcingmarkt daarom met 7,5 procent groeien.

Kredietcrisis

Door de kredietcrisis in de Verenigde Staten denkt IDC dat er in 2008 minder vraag naar ict-diensten zal zijn. Europese bedrijven zullen er minder last van hebben, dan bedrijven in de Verenigde Staten. Toch denkt IDC dat er minder contracten zullen worden gesloten.

Ook Equaterra, dat bedrijven advies geeft bij een outsourcingscontract, denkt dat de vraag naar ict-outsourcing de vraag naar business process outsourcing zal overtreffen. Het adviesbureau merkt ook dat bedrijven veel meer waarde hechten aan het beheer van outsourcingsprocess en governance. Hiervoor worden steeds vaker softwaretools ingezet.

India

Grote Indiase ict-dienstverleners merken al dat er minder vraag is naar outsourcing uit India. De bedrijven verwachten het komende jaar nog steeds te groeien, maar minder hard dan de voorgaande jaren. De oorzaak voor de dalende vraag naar outsourcingsdiensten is de kredietcrisis in de Verenigde Staten, aldus de Tata Consulting Services en Satyam, twee grote Indiase ict-dienstverleners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-06T09:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.