Waterbedrijf Evides brengt ICT onder bij Fujitsu

Waterbedrijf Evides besteedt het beheer van de complete ict-infrastructuur uit aan Fujitsu. Het contract is ingegaan op 1 juni 2008 en heeft een waarde van 4,3 miljoen euro.

Ict-dienstverlener Fujitsu neemt het beheer van de complete ict-infrastructuur van waterbedrijf Evides op zich. Het uitbestedingcontract heeft een waarde van 4,3 miljoen euro. Begin maart 2008 is Fujitsu begonnen met de transitie. Medio april zijn de eerste beheerwerkzaamheden van start gegaan. Vanaf 1 juni 2008 is de dienstverlener volledig verantwoordelijk voor het beheer van de ict-infrastructuur van het waterbedrijf.

De watermaatschappij besteedt het ict-beheer uit om zich beter te kunnen richten op zijn kernactiviteiten. In het najaar van 2007 startte een Europese aanbesteding. Aan die selectieprocedure namen ook Nederlandse dienstverleners deel. Fujitsu kreeg de opdracht toegewezen omdat het volgens de bestuurders van het waterbedrijf een uitgebalanceerd dienstenportfolio heeft, een doordacht plan van aanpak biedt en over een heldere gestructureerde wijze van werken en communiceren beschikt. Adviesbureau Quint Wellington Redwood heeft het uitbestedingtraject begeleid.

watervoorziening

Waterbedrijf Evides levert drinkwater aan ongeveer 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Het waterbedrijf verzorgt ook de watervoorziening van grote industriële klanten in Nederland en Duitsland en bezit en beheert verschillende afvalwaterzuiveringsinstallaties.

Fujitsu Services is het Europese ict-dienstverleningsonderdeel van de Fujitsu Groep. Dat bedrijf is een grote leverancier van ict-systemen en -diensten. De Groep boekte over 2007 een omzet van 32,5 miljard euro en heeft 19.000 werknemers, verspreid over meer dan twintig landen. Services was goed voor 3,6 miljard euro omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-18T15:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.