Bonden en Bull sluiten CAO principe-akkoord

De vakbonden hebben een principeakkoord bereikt in de CAO-onderhandelingen met Bull Nederland. Gemiddeld krijgen de werknemers drie procent loonsverhoging.

De vakbonden De Unie, FNV en CNV hebben na een half jaar onderhandelen een CAO-akkoord bereikt bij Bull Nederland. De hoofdlijnen van het principeakkoord zijn: verhoging van de salarissen met gemiddeld drie procent en invoering van een nieuwe functie- en salarisindeling.

Volgens Vakbond De Unie gaat de situatie 96 van de 120 medewerkers er door de aanstaande afspraken op vooruit of blijft minimaal gelijk. Voor 24 werknemers leiden de nieuwe salaristabel en functieomschrijving tot verlies van groeiperspectief. Voor die mensen zijn garantieafspraken gemaakt die dit verlies aan salarisperspectief (al dan niet deels) compenseren.

De komende dagen wordt de tekst van het principeakkoord uitgewerkt. Daarna vindt een raadpleging plaats onder de vakbondsleden. Huug Brinkers van vakbond De Unie, verwacht dat binnen drie weken de CAO definitief is afgesloten.

Geen ICK-CAO

Nadat het personeelbestand bij Bull de afgelopen jaren na reoganisaties fors afnam werd aanvankelijk voorgesteld om af te stappen van een specifieke bedrijfs-CAO voor Bull Nederland en over te gaan naar de ICK-CAO. Dat is een gestandaardiseerde arbeidsovereenkomst die geldt voor de hele ict-sector. Om tegen te gaan dat medewerkers erop achteruit zouden gaan zou die ICK-CAO aangevuld worden met een zogenaamde top-cao, dat zijn specifieke afspraken die alleen gelden voor Bull-personeel. Die plannen zijn voorlopig van de baan omdat er geen overeenstemming is bereikt over hoe en met wie de top-CAO tot stand moet komen. Met name onderhandelingen over afname van atv- senioren- en jubileumdagen vormden een struikelblok.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij FNV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-04T18:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.