Getronics helpt EDS bij uitbesteding Shell

Ict-dienstverlener Getronics steekt branchegenoot EDS de helpende hand toe bij zijn uitbestedingscontract met Shell. De samenwerking hangt al langer in de lucht en is nu geformaliseerd.

Ict-dienstverlener EDS besteedt een deel van zijn miljardencontract met Shell uit aan branchegenoot Getronics. Dat blijkt uit het jaarverslag van KPN. De overeenkomst tussen EDS en Getronics, die in december 2008 werd getekend, heeft een looptijd van 4,5 jaar en een waarde van 133 miljoen euro. Dat is ongeveer twintig procent van de totale waarde van het contract dat EDS eind maart 2008 sloot met Royal Dutch Shell voor zijn wereldwijde werkplekbeheer.

Politieke redenen

De samenwerking tussen EDS en Getronics hing al langere tijd in de lucht. Kort na ondertekening van de deal met Shell vertelde Peter Overakker, vice president van EDS in de regio Noord-Europa, aan Computable over zijn voornemen om Getronics in te schakelen. Dat zou vooral gewenst zijn in de landen en regio's waar EDS zelf 'minder actief' is.

"Shell zit in meer dan honderd landen en er zijn landen waar wij als Amerikaans bedrijf geen zaken mogen doen", legt Overakker uit. Amerikaanse bedrijven mogen om politieke redenen niet actief zijn in een aantal landen, zoals Iran en Birma. De woordvoerder van EDS wil geen verdere mededelingen doen over de samenwerking. De voorlichter van Getronics vertelde later dat het om alle negentigduizend werkplekken van Shell gaat.

Miljardencontract

Op 31 maart 2008 tekende Royal Dutch Shell drie miljardencontracten met EDS, AT&T en T-Systems voor de uitbesteding van een aanzienlijk deel van zijn ict. Achteraf blijkt dit de grootste uitbestedingsdeal van 2008.

EDS gaat zorgen voor het beheer van de eindgebruikers van de automatisering bij Shell. AT&T neemt levering, beheer en onderhoud van de wereldwijde communicatieinfrastructuur op zich. T-Systems regelt de wereldwijde hosting en opslag.

EDS is sinds 26 augustus 2008 een volle dochter van ict-leverancier HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-29T15:55:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.