'KPN kiest niet altijd voor Getronics'

Dat ict-dienstverlener Getronics een volle dochter is van KPN is, betekent niet dat de telecomreus al zijn ict-projecten er aan uitbesteedt. "Getronics regelt voor ons wel het werkplekbeheer, maar bij Logica hebben we bijvoorbeeld de applicatieservices ondergebracht", licht de voorlichter toe.

Dat KPN kortgeleden een groot servicecontract met ict-dienstverlener Logica afsloot, toont dat het telecombedrijf zeker niet al zijn ict-opdrachten neerlegt bij dochteronderneming Getronics. Dat vertelt een woordvoerder van KPN. Op 6 februari werd bekend dat Logica tot 2016 de interne helpdesk van KPN gaat verzorgen.

Wel werkplekbeheer

"Getronics regelt voor ons wel het werkplekbeheer, maar bij Logica hebben we bijvoorbeeld de applicatieservices ondergebracht", licht de voorlichter toe. "Het is zeker niet de bedoeling dat KPN vanaf nu alle ict aan Getronics uitbesteedt." Logica verzorgt sinds de zomer van 2008 het applicatiebeheer en het HR shared service center van KPN. Bovendien kwamen de twee ondernemingen begin februari overeen dat Logica ook de interne helpdesk van de telecomreus gaat verzorgen.

De komende zeven jaar regelt Logica de interne helpdesk voor KPN, dat daarvoor in totaal 21,6 miljoen euro neerlegt. Tot dusver had het telecombedrijf de helpdesk in eigen beheer. De eerstelijns-helpdesk geeft ondersteuning bij vragen over de ruim zevenhonderd ict-systemen die medewerkers van KPN gebruiken. De hulp verloopt telefonisch, via e-mail en via internet. Een deel van de dienstverlening regelt Logica vanuit zijn Indiase vestiging. Dit is voor KPN ‘geen probleem'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zal Microsoft ook hun beheer uitbesteden bij SUN ?
Zouden die elkaar de keuken laten zien ?

En zou dan een externe Sun medewerker goedkoper zijn dan eigen medewerkers ?

Wiens aandeel waarde stijgt hierdoor KPN of Logica ?

En wiens bonus komt dit ten goede ?

Er is verschil in technisch beheer en applicatie beheer van een werkplek. Elke organisatie heeft zijn zwakke en sterke punten. KPN maakt hier juist gebruik van.

Getronics (a KPN Company) is de beste partij voor technisch beheer van de werkplek en kleine en grote server omgevingen, evenals housing en hosting services in de zeer beveiligde en stabiele Cyber Centers.

Dat KPN voor Logica heeft gekozen voor applicatie beheer omdat deze daar weer goed in is. Een splitsing in technisch beheer en applicatie beheer is een perfecte keuze omdat voor beide disciplines verschillende expertise nodig is. Hierdoor heeft KPN de garantie dat zowel het technisch als applicatie beheer door de beste "spelers" wordt uitgevoerd, waardoor stabiliteit en continu?teit gewaarborgd blijft.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-09T09:56:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.