Omzet van Capgemini Benelux daalt licht

Bij de Benelux-tak van ict-bedrijf Capgemini blijft de omzet in de eerste drie maanden van 2009 iets achter bij die van het eerste kwartaal van vorig jaar. In Groot-Brittannië en Ierland boekt het bedrijf juist een groei van zeven procent. De gehele Capgemini-groep profiteert van zijn groeiende uitbestedingsdivisie. De consultancytak krimpt daarentegen met bijna tien procent. Sogeti doet het ook niet denderend.

Ict-dienstverlener Capgemini heeft de eerste drie maanden van 2009 in de Benelux een fractie minder verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzetdaling van 0,6 procent staan in schril contrast met de zeven procent omzetgroei die de onderneming in het Verenigd Koninkrijk en Ierland noteert.

In totaal boekte het concern in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van iets meer dan 2,2 miljard euro. Dat is een bescheiden groei van 0,9 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. De meeste groei schrijft het bedrijf toe aan zijn uitbestedingsdivisie Capgemini Outsourcing Services. De omzet in die tak groeide met 1,1 procent. Ook de afdeling Technology Services zag zijn omzet groeien, zij het met maar 0,4 procent.

Consultants en Sogeti

De derde tak van Capgemini, Consulting Services, verkocht in januari, februari en maart maar liefst 9,8 procent minder diensten. Dat zou vooral komen doordat klanten hun hand op de knip houden en minder snel nieuwe ict-projecten beginnen. Ook andere dienstverleners hebben hier last van.

De divisie Sogeti, dat in andere landen ook wel Capgemini Local Professional Services heet, kende een omzetdaling van 0,7 procent. De automatiseerder splitst zijn omzetcijfers per divisie niet naar afzonderlijke landen. Bovendien vermeldt de onderneming geen kwartaalcijfers van de winst. Sogeti was in 2008 het snelst groeiende en meest winstgevende onderdeel binnen de Capgemini-groep.

Winstgevend Benelux

Uit de jaarcijfers van 2008 blijkt dat de winstgevendheid van de internationale Capgemini-groep voor een belangrijk deel wordt bepaald door de activiteiten in Nederland, België en Luxemburg. In totaal boekte de groep een nettowinst van 451 miljoen euro, 2,5 procent meer dan in 2007. Op een jaaromzet van ruim 1,3 miljard euro behaalde het bedrijf in de Benelux een operationele winst van ongeveer 185 miljoen euro. Dit winstpercentage van 14,2 procent, is aanzienlijk meer dan de 8,5 procent dat de gehele Capgemini-groep boekte.

Omzetgroei naar regio

Capgemini

omzetgroei naar regio, eerste kwartaal 2009, in procenten

Engeland, Ierland

7

Frankrijk

-0,8

Benelux

-0,6

Noord-Amerika

-6,9

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou nou Diederik Toet, wat een stemmingmakerij in de laatste 2 regels van de koptekst. In deze tijd waarbij andere grote ICT-ers al verliezen laten zien vindt ik het nog niet zo slecht wat Capgemini en Sogeti hier laat zien.

@Pieter dat is geen stemmingmakerij imho, maar gewoon een feit... Zeker als je kijkt naar vorig jaar.

Ik ben wel blij met deze cijfers van Capgemini. Ik ervaar het als positief.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-01T15:58:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.