DSM gunt Atos Origin ook niet-SAP-diensten

DSM heeft het bestaande nutscontract voor SAP-applicaties met Atos Origin uitgebreid. De automatiseerder mag nu ook andere domeinen beheren, zoals documentbeheersystemen, samenwerkingssoftware en webtoepassingen. De nieuwe overeenkomst voor het wereldwijd leveren van diensten voor hosting en technisch toepassingsbeheer loopt tot eind 2013. Bovendien heeft het chemieconcern Atos Origin benoemd tot zijn voorkeurspartner bij nieuwe ontwikkel- of beheeractiviteiten.

Het nieuwe contract is een uitbreiding op een nutsovereenkomst uit begin 2008 voor wereldwijde hostingservices en technisch applicatiebeheer voor SAP. Het domein bevat nu ook andere omgevingen, zoals DSM's 'collaboration platform', documentmanagement en de webshops en ehandelstoepassingen. Basis ervan is de afspraak dat DSM voortaan alleen betaalt voor het daadwerkelijk gebruik van de diensten, in plaats van een vooraf overeengekomen vast bedrag.

Het chemieconcern verwacht via de als een nutsvoorziening ingerichte hosting- en datacenteromgeving zijn it-diensten flexibel te kunnen afstemmen op de snel veranderende zakelijke eisen. De nieuwe oplossing stelt de beschikbare capaciteit af op de exacte vraag en voorkomt zo overcapaciteit, aldus DSM. Ook verwacht het concern op deze manier ict-kosten te besparen.

Groen en trouw

Volgens beide partijen speelt ook het 'groene element' een rol. De nutsoplossing zou minder hardware gebruiken en is milieuvriendelijker, omdat er minder energie wordt verbruikt en er minder koeling nodig is. Atos Origin zegt dat het zijn nieuwe datacenterstrategie richt op de toepassing van groenere datacentrumtechnologieën.

De automatiseerder is al zeven jaar it-partner van DSM. Het chemieconcern breidt met regelmaat de contracten met Atos Origin uit met nieuwe diensten. Het heeft de ict-dienstverlener inmiddels gepromoveerd tot zijn voorkeurspartner op het vlak van applicaties. Dit houdt in dat DSM Atos Origin als eerste vraagt of het bedrijf nieuwe ontwikkelings- en beheeractiviteiten kan ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-03T08:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.