Vakbonden stellen kort geding Centric uit

Dit artikel delen:
vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De vakbonden stellen het kort geding dat zij wilden aanspannen tegen ict-dienstverlener Centric uit. Zij wachten de behandeling van de ontbindingsverzoeken af die de onderneming heeft ingediend bij verschillende kantongerechten. Het gaat om de ontbinding van het dienstverband van medewerkers van de divisie Ordina BPO. Centric nam deze divisie per 1 april over van branchegenoot Ordina. Na de overname verloren 61 medewerkers van de divisie hun baan.

Vakbondsbestuurder Huug Brinkers van De Unie denkt dat er ontbindingsverzoeken zijn ingediend voor vijftien tot twintig werknemers. Deze verzoeken werden ingediend nadat de medewerkers niet akkoord gingen met de aanbiedingen die de dienstverlener hen deed. Eerder wilden de vakbonden een kort geding aanspannen om deze werknemers weer aan het werk te krijgen. Na het ontslag op 17 april mochten zij niet meer aan de slag bij de divisie, maar was er ook geen ontslagvergunning aangevraagd. 'Volgens ons zijn deze mensen zonder geldige reden op non-actief gesteld', zei Brinkers eerder al in Computable.

De vakbond werkt aan een verzoek om de verschillende ontbindingsaanvragen bij één rechtbank te behandelen. 'We denken dat Centric onder de Wet Melding Collectief Ontslag probeert uit te komen. Door de ontslagen op een hoop te vegen, hopen we dat het voor de kantonrechters duidelijk wordt dat de afzonderlijke zaken overeenkomsten vertonen', zegt Brinkers. Momenteel staat de behandeling van het eerste ontbindingsverzoek gepland voor eind deze maand. De andere volgen in juli.

Individuele afspraken

Centric nam Ordina BPO per 1 april 2009 over. Twee weken later maakte het bedrijf bekend afscheid te nemen van 61 medewerkers. Met deze werknemers wil het bedrijf individuele afspraken maken. Volgens de bonden voelt Centric niets voor een sociaal plan. De voormalige Ordina-medewerkers kunnen ook niet langer aanspraak maken op het sociaal plan van Ordina.

Een woordvoerster van Centric laat weten dat het bedrijf geen gebruik maakt van de gelegenheid te reageren op dit bericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kijk, dit is dus Centric ten voeten uit. Ben blij dat ik bij dat bedrijf weg ben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-19T16:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.