ICT-divisie van Tata Benelux krijgt nieuwe CEO

Contract

De Indiase ict-dienstverlener Tata Consultancy Services (TCS) heeft voor zijn activiteiten in de Benelux een nieuwe directeur aangesteld. Shankar Narayanan gaf al leiding aan de bedrijfsonderdelen Retail en Consumer Goods en wordt nu ook verantwoordelijk voor de stategie en klantrelaties in Nederland, België en Luxemburg. Hij heeft de opdracht het marktaandeel in deze regio te vergroten.

Het hoofdkantoor van TCS Benelux staat in Amsterdam. Daar zijn ook de financiële en personeelsafdelingen van alle Europese kantoren ondergebracht. Daarnaast heeft het bedrijf nog vestigingen in Eindhoven, Luxemburg-Stad en Brussel. In de Benelux boekt het ict-concern zo'n 40 procent van de omzet op het Europese vaste land. De omzet in de regio groeit al enkele jaren meer dan 10 procent per jaar. Op de vier vestigingen werken ongeveer 3500 medewerkers.

Hightechcentrum

In Eindhoven opende eerder dit jaar een hightechcentrum van Tata Consultancy Services. Dat centrum maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van tachtig softwareontwikkelcentra. Dat netwerk noemt de onderneming zijn Global Network Delivery Model. In Nederland bedient het bedrijf banken als ABN Amro, ING en Rabobank. In 2008 haalde de dienstverlener een groot contract bij chipmachinefabrikant NXP binnen.

Begin 2009 werden activiteiten van de 21 verschillende Europese vestigingen van Tata Consultancy Services gebundeld. Gezamenlijk genereren de 23.000 Europese medewerkers ongeveer 30 procent van de wereldwijde omzet van het Indiase ict-concern. Alleen op de Noord-Amerikaanse markt draait het bedrijf een grotere omzet. Tata Consultancy Services heeft vestigingen in 21 Europese landen.

TCS is onderdeel van de Indiase Tata Group en gevestigd in Mumbai. Wereldwijd werken er zo'n 148.000 ict-consultants. Het afgelopen boekjaar werd afgesloten met een winst van 1,2 miljard dollar bij een omzet van zes miljard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-25T13:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.