EDS houdt winst HP op peil

De beperkte omzet- en winstdaling die ict-bedrijf HP het afgelopen boekjaar 2009 boekte, is voornamelijk te danken aan de prestaties van zijn dienstendivisie. Daarin is de voormalige dienstverlener EDS opgenomen. De omzet van de dienstendivisie groeide in een jaar tijd met 65 procent en de winst verdubbelde. Andere onderdelen van HP, en het bedrijf als geheel, zien hun omzet en winst wel dalen. Dat blijkt uit de jaarcijfers die HP op 24 november presenteerde.

Vergeleken met 2008 daalt de operationele winst bedrijfsbreed met 3,1 procent naar 10,1 miljard dollar. De dienstendivisie is verantwoordelijk voor de helft van deze winst. De omzet van HP komt uit op ruim 114,6 miljard dollar, een daling van 3 procent ten opzichte van 2008. 34,7 miljard hiervan wordt gegenereerd door de dienstendivisie.

Bedrijfsonderdelen

HP bestaat uit vier bedrijfsonderdelen. Technology Solutions, waaronder de dienstendivisie en dus EDS valt, boekte 20 procent meer omzet en bijna 30 procent meer winst. Dit bedrijfsonderdeel is veruit de grootste binnen HP. De pc-divisie Personal Systems Group zag zijn omzet dalen met 17 procent en de winst met 30 procent. De printertak HP Imaging and Printing Group boekte 19 procent minder omzet en ruim 5 procent minder winst.

HP nam dienstverlener EDS in augustus 2008 over voor 13,9 miljard dollar. Een jaar later werd de naam gewijzigd in HP Enterprise Services, dat onderdeel is van de nieuwe divisie Enterprise Business. Dat is weer de nieuwe naam van HP Technology Solutions, zoals in het jaarverslag nog is gebruikt. Tot de divisie behoren ook de onderdelen HP Technology Services, HP Software en HP Enterprise Servers, Storage & Networking (ESS&N).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-24T17:09:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.