Dell tuigt aparte dienstendivisie op

Hardwareleverancier Dell brengt zijn ict-dienstverleningsactiviteiten onder in een aparte divisie Dell Services. Directe aanleiding daarvoor is de inlijving van dienstverlener Perot Systems, meldt het bedrijf. Tot dusver waren de activiteiten onderdeel van de divisie Large Enterprise, een van de vier bestaande divisies. De voormalige ceo van Perot Systems, Peter Altabef, gaat Dell Services leiden.

Dell Services gaat de kennis die Perot Systems heeft opgebouwd van de diverse sectoren combineren met de technologie van Dell, meldt Altabef. Het bedrijfsonderdeel wil zijn klanten helpen om op personeelskosten te besparen door automatisering of uitbesteding. Ook adviseert de divisie over het gebruik van webgebaseerde ict-oplossingen en industriestandaarden.

Tot dusver waren de dienstverleningsactiviteiten van Dell onder de naam Services & Solutions ondergebracht in de divisie Large Enterprise. Die organisatie richt zich op grote ondernemingen en is goed voor ongeveer 10 procent van de omzet van het concern.  De drie andere divisies van Dell richten zich op de consumentenmarkt, op het midden- en kleinbedrijf en op de publieke sector.

Perot

Hardwareleverancier Dell probeert voet aan de grond te krijgen in de markt voor ict-dienstverlening. In november 2009 rondde het bedrijf de overname van dienstverlener Perot Systems af. Dell betaalde 3,9 miljard dollar voor het bedrijf dat in 1988 werd opgericht door Ross Perot, grondlegger van ict-dienstverleningsbedrijf EDS en Amerikaans presidentskandidaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe blij kun je als partner zijn?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-17T10:45:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.