Fujitsu vervangt Atos Origin bij Alliander

Getronics wint perceeel vaste telefonie

Fujitsu Services mag de komende vijf jaar de werkplekdiensten en de ict-servicedesk regelen voor energienetwerkbeheerder Alliander. De automatiseerder vervangt daarmee Atos Origin. Fujitsu won de opdracht na een aanbesteding. In dat kader verwierf Getronics het perceel voor vaste telefonie.

Alliander komt voor uit de splitsing van Nuon in een productie- en een leveringsbedrijf en een netbeheerder. Alliander is het netwerkbedrijf. Nuon is het productie- en leveringsbedrijf. Alliander schreef een aanbesteding uit voor ict-servicedesk, werkplekdiensten en vaste telefonie. Het netwerkbedrijf had nog vanuit de oude situatie te maken met Atos Origin als beheerder van de kantoorautomatisering en KPN als beheerder van de vaste telefonie.

Na een aanbesteding is de keuze gevallen op Fujitsu Services voor het werkplekdeel (vijf jaar) en met KPN-dochter Getronics (waarin dit KPN-deel is opgegaan) voor de vaste telefonie (drie jaar). Bij het laatste contract betreft het geen verlenging, maar voert Getronics ook een aantal taken uit. Over de waarde van de contracten doet Alliander geen mededelingen. Bij het bedrijf werken 5500 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-04T13:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.