SaaS-strategie noopt tot onregelmatigheidstoeslag

Raet en bonden bereiken CAO-akkoord

Salarisverwerker Raet heeft met de vakbonden een principeakkoord over de collectieve arbeidsovereenkomst voor 2010 bereikt. Gemiddeld stijgen de lonen bij het Amersfoortse bedrijf dit jaar met 1,75 procent. Bovendien komt er een nieuwe onregelmatigheidstoeslag in verband met de webdienstverlening. Het bedrijf laat een onderzoek uitvoeren naar de mobiliteit van zijn werknemers. De vakbonden vinden de afspraken 'zeker marktconform'.

Grootste verandering in de nieuwe cao is de invoering van een onregelmatigheidstoeslag voor de afdeling Operations. De toeslag is nodig door Raets strategie om producten als webdienst aan te bieden. Dat vereist dienstverlening rond de klok, waardoor de operationele afdeling vaker buiten kantoortijden beschikbaar moet zijn voor werkzaamheden. Huidige regelingen bleken onvoldoende met deze trend rekening te houden. De toeslag varieert van 25 tot 75 procent van het uurloon.

Mobiliteit

De vakbonden hopen dat het externe onderzoek naar de werknemersmobiliteit leidt tot betere thuiswerkmogelijkheden. Op dit moment is Raet volgens de bonden tegen structureel thuiswerken. In de cao staat tevens dat de salarisverwerker het werknemersdeel van de arbeidsongeschiktheidspremie (WGA-premie) voor zijn rekening neem, net als voorgaande jaren. De bonden hebben de tekst inmiddels aan hun achterban voorgelegd.

In de cao van vorig jaar spraken de partijen een gemiddelde loonsverhoging van 2,75 procent af. De cao van 2010 heeft, net als die van 2009, een looptijd van een jaar. Bij Raet werken ongeveer zeshonderd mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-16T13:36:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.