Benelux blijft zwakste schakel bij Logica

Ict-dienstverlener Logica presteert opnieuw slecht in de Benelux. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal van 2010 in deze regio een omzet van 136 miljoen pond (ongeveer 160 miljoen euro), 14 procent minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Op concernniveau daalde de omzet met 2 procent naar 939 miljoen pond (ruim 1,1 miljard euro). In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk nam de omzet van Logica met respectievelijk 3 en 2 procent toe.

De Benelux-organisatie van het dienstenbedrijf kampt met de gevolgen van een teruglopende opdrachtenportefeuille en tariefsverlagingen die de onderneming met veel klanten in de eerste helft van 2009 afsprak. Inmiddels is het tariefsniveau gestabiliseerd, blijkt uit de kwartaalcijfers die Logica begin mei presenteerde. Ook vermeldt het bedrijf dat de uitbreiding van het contract bij ING bijdraagt aan een betere inzet van zijn personeel. De dienstverlener sloot ook een groot 7-jarig contract met uitkeringsinstantie UWV ter waarde van 18 miljoen euro.

Het gaat al langere tijd slecht met Logica in de Benelux. Over het jaar 2009 was deze regio de enige waar het bedrijf rode cijfers schreef. Bovendien daalde de omzet dat jaar met 18 procent ten opzichte van 2008. Dat was vooral te wijten aan eenmalige kosten voor reorganisatie, waarbij in Nederland honderden banen verdwenen.

Kortlopende contracten

Meer dan elders, is de markt in de Benelux afhankelijk van kortlopende opdrachten. De Nederlandse organisatie, veruit het grootste onderdeel binnen de Benelux, heeft relatief veel klanten in de financiële sector en in de industrie. 'Met name die sectoren zijn getroffen door de economische crisis en wij merken daar de gevolgen van', meldde een woordvoerder eerder.

Op concernniveau zag vooral de uitbestedingsdivisie van Logica zijn omzet flink toenemen. Het onderdeel verkocht het eerste kwartaal van 2010 11 procent meer diensten. De orderportefeuille van Outsourcing is 23 procent groter dan een jaar geleden. De divisie Consulting en Professional Services zag het aantal opdrachten toenemen met 12 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Rode cijfers, achterblijvende omzet.....

Wanneer komt de volgende reorganisatie bij Logica Benelux?

Computable bericht over Logica en het is niet positief.
Als dat maar goed gaat......

Waarom gaar het juist in Nederland zo slecht? Ook in het Verenigd Koninkrijk is er een relatief grote financiële sector die zwaar in problemen is gekomen en niet meer zulke vette orders kan opleveren.

CMG en Logica hebben het altijd heel goed gedaan in de Benelux tot aan de overname van Admiral door CMG en van CMG door Logica. Dus wat is de weakest link?
M.i. ligt het probleem bij managers die onvoldoende weten hoe een bedrijfsovername te financieren is en hoe reorganisaties uitgevoerd moeten worden.

Ben benieuwd naar de cijfers van de concurrenten over de zelfde periode.

Is dit niet logisch?
Een CEO die enkel aan korte termijn denken doet.
Bench, bench, bench...!!!
Alle consultants moeten buiten, niemand meer om op lange termijn en om aan grote contracten te werken.
In plaats van een bedrjf in services leek het wel een bedrijf dat enkel detachering doet (quick wins als het goed gaat, maar disasters als de economie zakt)
Zijn cijfertjes zijn op korte termijn goed, bravo!
En tegen dat ze het beginnen doorkrijgen rap ergens anders gan werken. Het was toch een publiek geheim dat hij al meer dan een jaar wegwilde.
Is dat niet evident dat iemand die van SW komt de wereld van high end services niet begrijpt.
Nu kan hij zijn spelletje ergens anders gaan spelen
Fantastisch niet?

Wanneer gaat de grote uitverkoop / reorganisatie / leegloop (doorhalen wat niet van toepassing is) beginnen bij Logica?

Want het moederbedrijf zal de Benelux toch geen jaren achtereen zo laten draaien?

Elke keer is er hetzelfde verhaal...

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/outsourcing/2939487/1276946/logica-nederland-schrapt-driehonderd-banen.html

De saneringsplannen voor de Benelux worden binnenkort definitief gemaakt.

Een greep uit de maatregelen:
Een groot aantal regionale vestigingen wordt geschrapt, om de overhead te drukken.
Alleen voor nieuwelingen is een bescheiden budget aanwezig voor salaris correcties.
Consultants worden geacht hun eigen opdrachten binnen te halen.
Etc.

Informant, waar komt deze info vandaan? Ik wacht nog steeds op een flinke verdiende loonsverhoging. Eigen opdrachten binnenhalen, waar is sales dan voor? Dit lijkt me flauwekul, vanaf level 3 wordt je geacht een netwerk te hebben.

Beste Informant,

Je noemt het sluiten van 'een groot aantal regionale vestigingen'. Dat is merkwaardig, want Logica heeft slechts een beperkt aantal regionale vestigingen.

Het is prima om hier je mening te geven, maar ga nou niet net doen alsof je 'inside information' hebt, als dat niet echt het geval is.

Zojuist heeft Ordina haar cijfers bekend gemaakt. Het gras is in Nieuwegein absoluut niet groener...

Bedrijven zoals Ordina en Logica worden in de Benelux er keihard uitgeconcurreerd. Nieuwe innoverende, hardwerkende en slimme ICT bedrijven pakken de omzet met eerlijkere tarieven. Bovendien zijn ze meer gebaseerd op techniek en minder op consultancy.

Ook medewerkers werken liever voor bedrijven waar betrokkenheid wordt beloond en het individu wordt opgemerkt. Hierdoor is het verloop bij de grote jongens erg hoog, zeker ook gezien de ontslaggolven / praktijken van de afgelopen twee jaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-06T10:28:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.