Bedrijven zeggen meer uit te besteden in 2010

40 procent Europese bedrijven verhoogt budgetten voor outsourcing

35 procent van de Europese bedrijven zegt in 2010 meer ict-diensten uit te besteden dan in het jaar ervoor. 40 procent van de ondervraagden geeft aan de budgetten voor externe ict-dienstverlening te verhogen. Toch blijven de budgetten onder druk staan. Bijna een kwart van de bedrijven verwacht dat de bestedingen aan ict-diensten in 2010 omlaag gaan. Dat stelt marktanalist Gartner na onderzoek in het eerste kwartaal van 2010 onder 206 Europese bedrijven.

Het bureau stelt dat de groep bedrijven die 50 tot 75 procent van het ict-budget besteedt aan externe ict-dienstverleners, stijgt. Bovendien constateren de onderzoekers dat alle ondervraagde organisaties onafhankelijk van grootte en budget met interesse naar de mogelijkheden van outsourcing kijken.

Daarnaast valt het de onderzoekers op dat de interesse voor uitbesteding stijgt onder bedrijven met ict-budgetten van minder dan één miljoen euro. In 2009 was 6,1 procent van die bedrijven geïnteresseerd in uitbesteding van ict-diensten. In 2010 ligt dat percentage op 14,7 procent.

Gartner constateert dat in tijden van recessie bedrijven zich vooral richten op kostenreductie en optimalisatie. Daarna volgt een herstelperiode en vervolgens richten bedrijven zich op groei, zo schetst het bureau. Volgens de onderzoekers ziet de Europese markt er anders uit. Het bureau stelt dat hoewel Europese bedrijven kosten willen besparen, ze nog steeds de drang hebben om ict-middelen in eigen hand te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-07T14:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.