Xerox-dochter ACS regelt boekhouddienst Atos

Ict-dienstenbedrijf Atos Origin besteedt zijn financiële en boekhouddiensten uit aan Affiliated Computer Services (ACS), een dochterbedrijf van printerleverancier Xerox. Het gaat onder meer om de klantbetalingen, het debiteurenbeheer en de algemene boekhouding van alle landenvestigingen van Atos Origin. Xerox levert al sinds 2008 printdiensten aan het dienstenbedrijf. De overeenkomst tussen Atos Origin en ACS heeft een looptijd van zeven jaar.

ACS neemt het financiële centrum van Atos Origin in de Poolse stad Łodz over. Dit centrum verleent diensten aan vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. De 150 medewerkers van die vestiging komen in dienst van de uitbestedingspartner.

Het is de eerste grote uitbestedingsovereenkomst die de Xerox-dochter in Europa sluit. Voor Atos Origin is de uitbesteding bedoeld om kosten te besparen en de technologie, software en werkprocessen beter te beheren. Om de efficiëntie bij Atos Origin te verbeteren, implementeert ACS op het centrum ook nieuwe diensten voor workflow management, klantrelatiemanagement (crm) en compliance management.

Salarisstroken

De Amerikaanse uitbestedingsdienstverlener ACS werd in september 2009 voor 6,4 miljard dollar overgenomen door Xerox. Het bedrijf verwerkt voor een half miljoen klanten in twaalf landen de salarisstroken en behandelt jaarlijks meer dan drie miljoen telefonische klantcontacten.

Xerox wil door de inlijving van ACS groeien in de markt voor business process outsourcing (bpo). Door de overname verwacht Xerox zijn omzet uit diensten te verdrievoudigen tot ongeveer tien miljard dollar per jaar. Voor de overname bestond de dienstverlening uit onderhouds- en servicecontracten voor hardware en documentmanagementoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-14T15:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.