iGate neemt meerderheidsaandeel in Patni

De Amerikaanse dienstverlener iGate heeft ongeveer 63 procent van de aandelen van Patni Computer Systems uit India overgenomen. In totaal betaalt iGate 1,22 miljard dollar voor Patni, dat ook actief is vanuit een kantoor in Amsterdam. Patni is de zes na grootste ict-dienstverlener in India en meet zich met andere giganten, zoals Tata en Satyam.

Phaneesh Murthy, ceo van iGate, zegt dat 45,6 procent van de aandelen afkomstig zijn van de drie aandeelhouders van Patni. De resterende 17,4 procent  wordt gekocht van private equity bedrijf General Atlantic. Daarna zal het Amerikaanse bedrijf nog eens 301 miljoen dollar op tafel leggen voor een open bod op nog eens 20,6 procent in Patni. De deal moet in de eerste helft van 2011 zijn afgerond.

Delivery centers

Het Californische iGate heeft zijn hoofdkantoor in Fremont en levert integrale diensten op het gebied van consulting, technologie, business process outsourcing en provisioning. Het bedrijf heeft een omzet van 230 miljoen dollar en achtduizend medewerkers in dienst. Verder heeft iGate 'delivery centers' in Bangalore, Chennai, Hyderabad, Noida, Australië en Mexico.

Patni is actief in Nederland en de rest van Europa. Het bedrijf had in 2009 een jaaromzet van 656 miljoen dollar en ongeveer 14.000 medewerkers in dienst. De laatste grote deals dateren van een paar jaar terug. Zo had het een raamovereemkomst voor applicatieontwikkeling met ABN Amro. Een andere deal van Patni Computer Systems dateert van 2007. Toen werd met het Britse The Carphone Warehouse een overeenkomst gesloten met een waarde van 200 miljoen dollar. Patni leverde hierbij geïntegreerde diensten met betrekking tot consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en -onderhoud. Patni ondersteunde daarnaast de ontwikkeling van een nieuwe generatie systemen voor de wereldwijde telecom- en retailactiviteiten van The Carphone Warehouse.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-11T08:24:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.