Belgisch Cegeka is positief over 2011

De Belgische ict-groep Cegeka heeft in het boekjaar 2010 een geconsolideerde omzet behaald van 156 miljoen euro, goed voor een groei van 14 procent in vergelijking met een jaar eerder. De operationele winst voor belastingen steeg met 21 procent tot 11,9 miljoen euro. Voor 2011 verwacht de automatiseerder een omzet van 190 miljoen te kunnen bereiken. Er werken 1500 medewerkers bij Cegeka, dat in Nederland actief is in Veenendaal met ruim 250 medewerkers.

Cegeka zag vooral de uitbestedingstak goed presteren. Bestuursvoorzitter André Knaepen zegt dat zijn bedrijf in 2010 5 procent autonome groei heeft gerealiseerd. 'De sterke organische groei van de tweede jaarhelft van 2010 houden we in 2011 aan. Aangevuld met de omzet van het recent overgenomen DigiPoint mikken we op een jaaromzet van 190 miljoen euro in 2011.'

Cegeka kondigt aan dat het 2,4 miljoen euro investeert in de uitbreiding van zijn Hasseltse datacenter om de groei in uitbestedingsopdrachten te kunnen opvangen. Daarnaast steekt de ict-dienstverlener nog eens vier miljoen euro in nieuwe back-upsystemen, opslag- en netwerkinfrastructuur en virtuele servers. Eind augustus moet het nieuwe datacenter operationeel zijn.

In Nederland biedt Cegeka infrastructuurdienstverlening aan en is het gespecialiseerd in het leveren van software en diensten aan woningcorporaties en zorginstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-23T11:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.