Siemens-tak en besparingen stuwen cijfers Atos

groei cijfers vergrootglas grafiek

De Frans-Nederlandse ict-dienstverlener Atos boekt 100 miljoen euro winst over de eerste helft van 2011. Dat is tweederde meer dan in 2010. De omzet daalde met 0,7 procent tot 2,476 miljard euro. De resultaten worden gestuwd door de overname van Siemens IT Solutions & Services (SIS) en kostenbesparingen. In de Benelux daalde de omzet met ruim 4 procent van 459 naar 441 miljoen euro.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het dienstenbedrijf woensdag 27 juli 2011 bekendmaakte. Daaruit komt naar voren dat de omzet uit advieswerk met bijna 17 procent afnam en de omzet uit systeemintegratie 2,6 procent daalde. De bedrijfstak Hi-Tech Transactional Services (HTTS) zag de omzet met 3,3 procent stijgen.

Gekeken naar de landenorganisaties presteert de Benelux het minste. Daar daalde de omzet met 4,1 procent tot 441 miljoen euro. In de toelichting meldt het bedrijf dat in Nederland banen zijn gereduceerd om het aantal personeelsleden 'meer in lijn te brengen met de omzet'. De dienstverlener noemt geen aantallen.

Kosten besparen

De dienstverlener die eerder bekendmaakte Origin uit de bedrijfsnaam te schrappen, richtte zich het afgelopen halfjaar volledig op de integratie van SIS, de overgenomen dienstentak van Siemens. Volgens directeur van Atos Nederland Rob Pols loopt de samensmelting van de bedrijven gesmeerd.

Atos Origin zegt de afgelopen periode veel kosten te hebben verminderd door zijn besparingsprogramma TOP, dat begin 2009 bedrijfsbreed werd opgezet. Zo namen de onderhoudskosten (onder andere voor gebouwen) in 2010 af met 15 procent en gaf het bedrijf 17 procent minder uit aan marketing. Het plan voorziet ook in initiatieven om verkoopactiviteiten effectiever te maken.

In de eerste helft van 2010 nam het dienstenbedrijf in de Benelux afscheid van 520 personeelsleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn activiteiten bij gekomen van SIS, maar toch daalt de omzet. Kunnen we dan concluderen dat de overname van die activiteiten niet genoeg was om de hele krimp te niet te doen?

@Jaap, de cijfers van SIS worden nog niet gerapporteerd. Dat gebeurt pas in de tweede helft.

@Pim van der Beek.
Waar staat in de toelichting dat: "In de toelichting meldt het bedrijf dat in Nederland banen zijn gereduceerd om het aantal personeelsleden 'meer in lijn te brengen met de omzet'
De resultaten worden niet "gestuwd" door SIS integratie aangezien de cijfers van Atos tm juni 2011 geen SIS cijfers in zich hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-27T11:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.