Managed hosting door True

ING besteedt printdiensten uit aan Ricoh

 

Bank en verzekeraar ING besteedt het beheer van het printerpark en aanvullende documentdiensten uit aan Ricoh. Het gaat om een wereldwijde overeenkomst waarbij op termijn vrijwel alle lopende contracten met andere leveranciers worden overgenomen. Voor de Nederlandse organisatie gaan alle overeenkomsten voor printbeheer over naar Ricoh, meldt een ING-woordvoerder. Ricoh wordt ook verantwoordelijk voor het documentbeheer. De looptijd van de overeenkomst en de contractwaarde zijn niet bekendgemaakt.

De uitbesteding van de printdiensten gaat in september 2011 officieel van start, maar Ricoh is nu al aan de slag bij ING om de overdracht van het beheer voor te bereiden.

ING pakt wereldwijd de printkosten aan en voert samen met Ricoh nieuw beleid voor documentbeheer door. Ricoh schakelt op zijn beurt enkele externen in. Het gaat om mensen met specifieke kennis van documentbeheer bij banken.

Naast het printerbeheer levert het bedrijf op de bankensector toegesneden adviezen en diensten voor document- en informatiebeheer en specifieke beheerdiensten.

Ontslagen in printertak

Met de overeenkomst voor managed printing sleept Ricoh een grote klus binnen. Ricoh maakt zelf de omslag van printerleverancier naar leverancier van print- en documentdiensten. Begin 2011 werd bekend dat het bedrijf 10.000 banen schrapt in de printertak. Het bedrijf maakte ook bekend dat het ongeveer 220 miljoen euro investeert in zijn dienstentak.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4084295). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Ricoh
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×