ING besteedt printdiensten uit aan Ricoh

Bank en verzekeraar ING besteedt het beheer van het printerpark en aanvullende documentdiensten uit aan Ricoh. Het gaat om een wereldwijde overeenkomst waarbij op termijn vrijwel alle lopende contracten met andere leveranciers worden overgenomen. Voor de Nederlandse organisatie gaan alle overeenkomsten voor printbeheer over naar Ricoh, meldt een ING-woordvoerder. Ricoh wordt ook verantwoordelijk voor het documentbeheer. De looptijd van de overeenkomst en de contractwaarde zijn niet bekendgemaakt.

De uitbesteding van de printdiensten gaat in september 2011 officieel van start, maar Ricoh is nu al aan de slag bij ING om de overdracht van het beheer voor te bereiden.

ING pakt wereldwijd de printkosten aan en voert samen met Ricoh nieuw beleid voor documentbeheer door. Ricoh schakelt op zijn beurt enkele externen in. Het gaat om mensen met specifieke kennis van documentbeheer bij banken.

Naast het printerbeheer levert het bedrijf op de bankensector toegesneden adviezen en diensten voor document- en informatiebeheer en specifieke beheerdiensten.

Ontslagen in printertak

Met de overeenkomst voor managed printing sleept Ricoh een grote klus binnen. Ricoh maakt zelf de omslag van printerleverancier naar leverancier van print- en documentdiensten. Begin 2011 werd bekend dat het bedrijf 10.000 banen schrapt in de printertak. Het bedrijf maakte ook bekend dat het ongeveer 220 miljoen euro investeert in zijn dienstentak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-11T10:43:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.