Solipsis stut ICT-beheer aannemer Verhoeven

De Verhoeven Groep, een aannemingsbedrijf op het gebied van weg- en waterbouw uit Zaltbommel, heeft ict-dienstverlener Solipsis geselecteerd voor het beheer en onderhoud van zijn ict-omgeving. De aannemer had regelmatig last van storingen en zocht naar een lokale partij die voor een stabiele ict-omgeving kon zorgen. De keuze viel op Solipsis uit Brakel.

Solipsis, opgericht in 1990, is verantwoordelijk voor het beheer van de systemen en netwerken bij de Verhoeven Groep. De automatiseerder verzorgt op afstand de monitoring van alle hardware en de online back-up. Belangrijk aandachtspunt is het dagelijks inloggen van zo'n tachtig medewerkers vanaf verschillende plekken op de serveromgeving van het hoofdkantoor in Zaltbommel. Daarbij gaat het zowel om de kantoormedewerkers als de hoofduitvoerders vanaf de verschillende bouwprojecten in het land. Met name de voor de werknemers van de Verhoeven Groep op locatie is het belangrijk om direct toegang te hebben tot e-mail, mappen met werk- en bouwtekeningen en plannen van aanpak die op het netwerk staan.

Instabiel

'Met zoveel verbindingen op meerdere locaties is stabiliteit voor ons dus van groot belang', stelt ict-beheerder Ruud Scheepens van de Verhoeven Groep. 'In het verleden hadden we regelmatig last van storingen en de staat van onze ict-omgeving was niet volledig in beeld.'

Solipsis uit het naburige Brakel werd aangetrokken voor hulp. De automatiseerder stelde eerst een rapport op over de toestand van de serverinrichting, het netwerk, inrichting van beheer en overige hard- en software. Daarna kreeg het bedrijf de opdracht te zorgen voor een stabiele ict-omgeving. De Verhoeven Groep koos daarbij voor beheer op afstand.

Volgens Scheepens beschikt de aannemerij nu over een stabiele omgeving, inclusief de verbinding van buitenaf, die ook sneller is. Bovendien vallen de ict-kosten lager uit omdat onder andere het licentiebeheer weer op orde is, beweert de ict-beheerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-17T11:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.