HP Discover 2012

HP trekt VCD aan als cloudpartner zorg

Managers van VCD en HP toosten op de samenwerking. In het midden Sjouke Kuindersma, directeur VCD, en Bart Hogendoorn, directeur HP Nederland.

HP heeft in Nederland VCD aangetrokken als 'cloud agile'-partner. De twee bedrijven bieden de markt een gezamenlijke, flexibel opgezette clouddiensten aan. De samenwerking is met name gericht op de zorgsector, waaraan VCD software levert. Maar ook de software-oplossingen die het bedrijf aan de logistiek en de industrie aanbiedt, kunnen op een HP-cloudplatform draaien. VCD is de achtste cloud agile-partner van HP.

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend tijdens HP Discover 2012, een groot klanten- en partnerevenement dat deze week in Frankfurt werd gehouden.

Bart Oude Wesselink, directeur VCD Infra Solutions, stelde in Frankfurt dat ook in de zorgsector de vraag naar clouddiensten stijgt. VCD zocht naar een partner die een krachtig cloudplatform kan leveren. Dat is HP geworden. Jeffrey Raskeyn, manager van het partnerkanaal  van HP in Nederland, vertelde dat het om een managed clouddienst gaat die vanuit het datacenter van VCD wordt aangeboden.

De cloudoplossingen van HP bestaan uit servers, opslagsystemen, netwerken, beveiliging, software, informatiemanagement en ondersteunende diensten. Raskeyn verwacht in Nederland op een dozijn cloud agile-partners uit te komen. Met VCD is de achtste opgetekend. Andere partners zijn bijvoorbeeld Centric en Detron.  'Het kunnen zowel systeemintegratoren zijn die op een breed vlak op de markt actief zijn als spelers die zich met de cloud op bepaalde niches richten, zoals VCD.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-07T10:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.