Delta rondt migratie Atos naar Cegeka in 2013 af

Dit artikel delen:

Het Zeeuwse nutsconcern Delta verwacht in de eerste helft van 2013 het retransitietraject van Atos naar Cegeka af te ronden. Delta besloot het lopende contract met Atos voortijdig te ontbinden en sloot medio 2012 een driejarig contract met de Belgische ict-dienstverlener Cegeka. Die neemt uiteindelijk alle beheer van de circa drieduizend werkplekken en de ict-infrastructuur op zich. Delta zoekt nog naar partijen die het applicatiebeheer deels kunnen uitvoeren.

Een zegsvrouw meldt dat het migratietraject van de infrastructuur- en werkplekbeheeractiviteiten van Atos naar Cegeka nog volop loopt. Zij meldt dat dit traject naar verwachting in de eerste helft van 2013 wordt afgerond. Het is niet bekend of er medewerkers van Atos overgaan naar Cegeka. 

Eerder dit jaar bleek Delta het in oktober 2006 gesloten zevenjarig ict-uitbestedingscontract met Atos voortijdig te hebben ontbonden. Het uitbestedingscontract, dat ook applicatiebeheer omvatte, zou tot oktober 2013 doorlopen en had een waarde van zo'n tachtig miljoen euro. Zo'n twintig medewerkers stapten over naar de automatiseerder.

Na een heraanbesteding koos het nutsbedrijf voor Cegeka, waarmee het in juli een driejarig contract sloot, met een mogelijkheid tot verlenging met twee jaar. Over de nieuwe contractwaarde doet het bedrijf geen mededeling.

Atos voerde ook nog een deel van het applicatiebeheer uit voor Delta. Dit deel wordt deels ondergebracht bij partners, deels intern bij de eigen ict-afdeling. De woordvoerster laat weten dat gesprekken hierover nog gaande zijn.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-31T11:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.