Desktopdiensten voor Airbus, Eurocopter en Cassidian

T-Systems beheert 150.000 PC-werkplekken EADS

Airbus

EADS, onder meer belast met de bouw van de Airbus-vliegtuigen, heeft T-Systems opdracht gegeven om ondersteuning te bieden voor 150.000 pc-werkplekken. T-Systems zal daarvoor in het komende jaar geleidelijk de verantwoordelijkheid krijgen over honderd EADS-locaties in Europa. Het contract heeft een looptijd van zes jaar.

Binnen het contract vallen de Airbus-vestigingen in Toulouse (Frankrijk), Filton (Verenigd Koninkrijk), Broughton (Verenigd Koninkrijk), Madrid (Spanje) en Hamburg (Duitsland), alsmede locaties van de dochterondernemingen Astrium, Cassidian en Eurocopter. T-Systems ondersteunde al de werkplekken van Airbus. Deze dienst wordt nu uitgebreid naar andere EADS-ondernemingen.

T-systems sloot in 2008 ook twee andere grote, internationale contracten met Airbus. Zo beheert T-systems de mainframes en heeft het een helpdesk voor Chinese klanten opgezet. Deze contracten hebben een waarde van ruim tien miljoen euro.

De samenwerking met T-Systems betekent voor de medewerkers van EADS dat zij een gestandaardiseerde werkplek krijgen. Het standaardiseren van werkplekken levert EADS kostenvoordeel op en zorgt voor een versterking van de concurrentiepositie van de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-14T10:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.