Shell verlengt contract AT&T met vijf jaar

Dit artikel delen:

Olieconcern Shell heeft zijn megacontract met AT&T voor telecommunicatie- en netwerkdiensten met vijf jaar verlengd. Voor de Amerikaanse telecomgigant blijft de Shell-overeenkomst het grootste zakelijke contract buiten de VS. In het nieuwe contract zijn extra afspraken opgenomen over het leveren van mobiele oplossingen voor smartphones, tablets en andere mobiele apparatuur.

AT&T zet daarbij zijn Global Mobile Management-service in waarmee alle contracten met telecomoperators worden beheerd en via een Wi-Fi-gebaseerde oplossing de kosten van het mobiele apparatuur kunnen worden bewaakt. AT&T levert naast mobiele spraak- en datadiensten aan Shell wide area en local area networks, unified communications technologie, spraakdiensten (ip-telefonie) en netwerk- en locatiegebonden beveiligingsdiensten.

Mondiale dekking

AT&T beweert dat het op gebied van het leveren van datadiensten in die landen actief is die samen goed zijn voor 99 procent van de wereldeconomie. Omdat Shell ook wereldwijd opereert en vaak ook in moeilijk bereikbare gebieden, kan AT&T het olieconcern hierin goed ondersteunen met geavanceerde netwerkdiensten.

Concreet houdt dit in dat de Amerikaanse telco in ruim honderd landen netwerkdiensten levert aan Shell en zijn dochterbedrijven. In 2008 nam het bedrijf in het kader van het eerste-generatie-uitbestedingscontract ongeveer 560 netwerkspecialisten over van Shell, waarvan zo’n driehonderd in Nederland. Dat contract had een waarde van circa 1,6 miljard dollar; over de waarde van het nieuwe contract wordt alleen gesteld dat de activiteiten ongeveer hetzelfde beslaan als in de afgelopen vijf jaar.

Verlengingen

In 2008 sloot Shell naast AT&T nog grote uitbestedingscontracten met T-Systems (hosting en opslag) en HP (EDS: werkplekbeheer). Eind vorig jaar verlengde Shell al het contract met T-Systems; of dat van HP ook wordt verlengd is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-25T14:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.