TCN Data Hotels maakt zich op voor doorstart

De in problemen geraakt datacenterdienstverlener TCN Data Hotels in Groningen maakt zich op voor een doorstart. De curatoren van de failliete vastgoedonderneming TCN en het failliete Data Hotel Hilversum zoeken een nieuwe eigenaar, waarbij de datacenters na faillissement direct een doorstart maken. Dit hebben de curatoren aan klanten laten weten.

Van de drie datacenters van TCN Data Hotels werd op 31 januari 2013 het datacenter in Hilversum al failliet verklaard. Het datacenter is volgens betrokkenen meegezogen in de financiële misère van Utrechtse moedermaatschappij TCN. De boedel van de failliete vastgoedbeheer- en ontwikkelmaatschappij bestaat uit een ingewikkelde kluwen van bv’s en gelieerde bedrijven, waarvan er vele inmiddels kopje onder zijn gegaan.

De datacenters in Groningen en Eemshaven zijn nog niet failliet verklaard. Volgens betrokkenen wordt er door de curatoren naarstig gezocht naar kopers voor deze datahotels. De vestiging in Eemshaven is volledig verhuurd aan Google. De vestiging in Groningen draait jaarlijks een gezond rendement en telt veel overheidsklanten. Een mogelijk scenario waar nu aan wordt gewerkt, is een faillissement direct gevolgd door een doorstart onder een nieuwe eigenaar.

De dienstverlening van de datacenters aan klanten is geen moment in gevaar geweest, stelt accountmanager Albert Baas van Plusine ICT in Beverwijk. De Noord-Hollandse ict-dienstverlener sloot in februari 2012 een vijfjarig uitbestedingscontract met TCN Data Hotels. De onduidelijke situatie duurt hem wel te lang. ‘Bestaande en nieuwe klanten vinden het onzeker, ook al heeft TCN met Google als huurder in Eemshaven en veel overheidsdiensten in Groningen een solide inkomstenstroom.’

De directie van TCN Data Hotels en curator Johan Westerhof van Data Hotel Hilversum waren niet bereikbaar voor commentaar.

Verrassing

Het faillissement van Data Hotel Hilversum kwam eind januari 2013 als een volslagen verrassing. In december verklaarde directeur Saskia van Bohemen van TCN Data Hotels aan Computable dat haar werkmaatschappij niet werd geraakt door de deconfiture van de vastgoedmoeder. Zij verklaarde toen: ‘Onze datahotels draaien goed, er worden service level agreements getekend, de huurinkomsten komen gewoon binnen en we betalen onze leveranciers.’ Inmiddels heeft zij het bedrijf verlaten, maar is als zelfstandig adviseur nog wel actief voor TCN en helpt de curatoren bij het vinden van kopers voor de datacenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Apart verhaal dit. De ene hosting partij sluit z'n deuren en de andere club kan niet snel genoeg de deuren openen om de klanten te bedienen.

Daarnaast zie ik klanten in het rijtje staan die ze hosten waar ik niet de indruk van krijg dat ze niet betalen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-03T11:59:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.