Carlo D’Agnolo vertrekt bij ICT Automatisering

Dit artikel delen:
Carlo D'Agnolo

Vertrekkend ceo Carlo D'Agnolo van ICT Automatisering

Ceo Carlo D’Agnolo van de beursgenoteerde ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht heeft op zondag 17 november 2013 zijn functie als ceo en bestuurder neergelegd. Hij vertrekt volgens het bedrijf ‘in goed overleg met de raad van commissarissen’. D’Agnolo wordt per 1 december 2013 opgevolgd door Jos Blejie, als de ondernemingsraad en de aandeelhouders daarmee instemmen.

D’Agnolo heeft volgens de onderneming zelf ervoor gekozen als ceo terug te treden. Jos Blejie werkte tot juni 2013 bij Atos in Parijs. Eerder bezette hij andere leidinggevende posten binnen Atos. Daarvoor werkte hij tien jaar bij ict-concern IBM en zes jaar als consultant bij ict-dienstverlener EDS. De ondernemingsraad en de algemene vergadering van aandeelhouders moeten formeel nog met zijn benoeming instemmen. Vooruitlopend op zijn formele benoeming zal Blejie met ingang van 1 december 2013 als ceo aantreden.

Carlo D’Agnolo werd in oktober 2011 aangesteld als ceo van ICT Automatisering, nadat hij een jaar was opgetreden als vervanger van ceo Bram Schot. Die had het bedrijf een jaar eerder na een conflict verlaten. D’Agnolo trad als voorzitter van de raad van commissarissen terug om de onderneming zelf te leiden, met als opdracht ‘een turnaround van de onderneming te bewerkstelligen’.

Volgens D’Agnolo heeft hij deze opdracht uitgevoerd. ‘Zoals ook weerspiegeld in de cijfers over het derde kwartaal 2013, heeft ICT Automatisering de weg naar boven weer gevonden. De beoogde turnaround is een feit. Ik moet vaststellen dat mijn opdracht feitelijk is afgerond en dit een goed moment is om de leiding van de onderneming over te dragen, nu de onderneming naar de toekomst toe behoefte heeft aan een ander type leider.’

Tijdelijk bestuurder

President-commissaris Theo van der Raadt vindt dat D’Agnolo in een lastige periode met ‘toewijding en passie heeft gewerkt aan het verbeteren van de marktpositie van ICT Automatiseringen en het voortouw heeft genomen bij het uitzetten van de strategische koers voor de komende jaren.’ In de twee weken dat de onderneming zonder ceo zit zal Van der Raadt als tijdelijk bestuurder optreden.

In het derde kwartaal steeg de omzet van ICT Automatisering met 3 procent naar 18,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg naar een miljoen euro, tegen winst noch verlies in dezelfde periode een jaar eerder. Tot en met het derde kwartaal boekte de onderneming in 2013 een bedrijfsresultaat van 2,9 miljoen euro, tegen 1,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Verticals

Volgens de onderneming is de resultaatsverbetering het gevolg van de aandacht voor verticale afzetmarkten en kostenbesparingsoperaties. In de verticale markten Machine & Systems, Industrial Automation en Logistiek boekte het bedrijf een goed resultaat. De vertical Automotive draaide in het derde kwartaal van 2013 break-even. Bovendien daalde het aantal bankzitters drastisch door een grote vraag naar de diensten van de onderneming. Ook het afstoten van de verlieslatende activiteiten van de vestiging in het Duitse Neustadt hebben het bedrijf geholpen.

ICT Automatisering maakte in juni 2013 bekend het Eindhovense ingenieursbureau Brandfort te willen overnemen. Dit plan volgde op de aankondiging van de algemene detacheerder DPA ICT Automatisering te willen overnemen. Vooruitlopend op dat plan had DPA reeds een belang van 20,4 procent in de ict-dienstverlener genomen.

Over 2012 boekte het bedrijf al een kleiner verlies, bij een groei van de winstgevende omzet. Een stap daarin was de overdracht van de verlieslatende vestiging in Neustadt aan de Duitse branchegenoot ATS. Eerder kondigde ICT Automatisering al een reorganisatie aan die in het vierde kwartaal van 2012 tussen 1 en 1,2 miljoen euro zou kosten. Om kosten te drukken besloot het bedrijf eerder al Nederlandse bankzitters op projecten in Duitsland te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-18T11:57:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.