Centric lijft Noorse Saga Innovation in

Overname

Met de overname van het Noorse bedrijf Saga Innovation legt Centric een basis voor zijn diensten op het gebied van it-outsourcing in Noorwegen. Ook versterkt Centric hiermee zijn lokale detacheringsactiviteiten. De overname past binnen de internationale groeistrategie van Centric, die is gericht op de uitbouw van het portfolio in onder meer Scandinavië. Saga Innovation gaat vanaf 1 januari 2014 verder onder de naam Centric.

Saga Innovation, gespecialiseerd in staffing services en it-outsourcing, is gevestigd in Hamar, honderddertig kilometer ten noorden van Oslo. Dankzij de acquisitie is Centric nu actief in de belangrijkste regio’s van Noorwegen. Centric zit al sinds 2006 in Noorwegen. Het bedrijf heeft er nu veertienhonderd medewerkers. Centric deed er vooral aan detachering, maar komt door de overname van Saga Innovation it-outsourcing bij. De helpdesk van Saga richt zich vooral op storage en serverbeheer. Centric gaat zijn kennis op het gebied van outsourcing daaraan toevoegen zodat de helpdesk in Noorwegen volledige ondersteuning voor eindgebruikers kan bieden.

‘De overname is een impuls voor onze activiteiten op het gebied van it-outsourcing’, zegt Centric-ceo Karim Henkens. ‘Door onze ervaring in Nederland op dit aandachtsgebied te verbinden met de aanwezige expertise in Hamar, kunnen we onze positie in Noorwegen verbreden. Hiermee brengen we balans in de detacheringsactiviteiten enerzijds en de it-outsourcingsactiviteiten met service level agreements anderzijds. Dit biedt nieuwe mogelijkheden en stabiliteit voor zowel onze klanten als onze medewerkers in Noorwegen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-20T17:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.