De Goudse besteedt ICT-beheer uit aan Centric

Geert Bouwmeester, vicevoorzitter De Goudse, en Karim Henkens, bestuursvoorzitter Centric, bevestigen de samenwerking tussen Centric en De Goudse. Achter (van links naar rechts): Roland Currie, Han van der Loo, Andre Dubbeld, Roland Plomp.

De Goudse Verzekeringen besteedt de kantoorautomatisering en de hosting en het beheer van de Windows-serveromgevingen uit aan Centric Financial Solutions & Services. De opdracht is voor een initiële periode van vier jaar. Bij het familiebedrijf werken zo'n achthonderd medewerkers. Centric richt voor De Goudse een flexibele it-infrastructuur in waarbij de verzekeraar kan op- of afschalen op drie vlakken: gebruikers, hardware en beheerdiensten. De Goudse hoopt hiermee overbodige investeringen of het risico op een capaciteitstekort te voorkomen. Er gaan vijf ict-beheerders over naar Centric.

Centric biedt De Goudse een gespecialiseerde versie van de Centric Adaptive Infrastructure Services (AIS). Deze variant van Centrics cloudgebaseerde infrastructuur is speciaal ingericht om te voldoen aan de verscherpte wet- en regelgeving voor financiële instellingen. Daarbij zorgt het twin datacenter-concept van de (private) cloud-oplossing voor een hoge beschikbaarheid.

De Goudse (omzet 728 miljoen euro) is opgericht in 1924 door Geert Bouwmeester en vooral actief als verzekeraar in Nederland, waarbij bedrijfsonderdeel De Zeeuwse zich specifiek richt op de markt in Zeeland. Daarnaast zijn er ook activiteiten op het gebied van reis- en expatriates-verzekeringen in Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. De Goudse heeft ook een meerderheidsbelang in Van Lanschot Chabot, een advies- en assuradeurenbedrijf gevestigd in Den Bosch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-26T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.