Interoute bouwt Green Valley-cloud opnieuw

Cloud computing

Leverancier van datacenterdiensten Interoute bouwt een nieuwe private cloud voor de SaaS-versies van de front- en midofficepakketten voor gemeenten van het Delftse softwarehuis Green Valley. De pakketleverancier had al zestien afnemers in een private omgeving bij Interoute staan. Het contract heeft een looptijd van drie jaar.

De Green Valley Suite – met als kern het Green Valley Zaaksysteem - ondersteunt gemeentelijke dienstverleningsprocessen. Green Valley koos Interoute na een selectie procedure waaraan in totaal drie aanbieders deelnamen.

De softwareleverancier had al zestien gemeenten binnen de SaaS-omgeving van Interoute staan, waarmee in totaal zeshonderdduizend burgers worden bediend. Deze klanten zijn meegekomen met het pakket Triple C van CGI (voorheen Logica), dat op 16 oktober 2012 door Green Valley werd overgenomen. Green Valley was als onderaannemer betrokken bij de ontwikkeling van dit midofficepakket. Half juli 2013 was de ombouw van Triple C naar Green Valley Zaaksysteem afgerond.

De oude private cloud deed in principe wat hij moest doen, vertelt account- en deliverymanager Bob van der Horst van Green Valley, verantwoordelijk voor het contract met Interoute. Het contract liep af. ‘Wij wilden meer: state-of-the-art, schaalbaar en volledig redundant. Daardoor kunnen wij met deze oplossing snel groeien.’ De huidige klanten zijn een aantal Govunited-gemeenten plus de gemeenten Terneuzen en Uden. ‘Er liggen op dit moment een aantal voorlopige gunningen’, zegt Van der Horst. 'Die willen wij snel toevoegen.'

Voordelen

Green Valley biedt zijn front- en midofficepakketten in twee smaken aan: on premise en in de cloud. Onlangs haalde het bedrijf de gemeente Alphen aan den Rijn binnen als nieuwe klant. ‘Alphen kiest er voor onze software lokaal te draaien’, stelt Van der Horst. ‘Er zijn nog steeds gemeenten die daar voor kiezen. Wij denken echter dat de SaaS-variant een aantal belangrijke voordelen heeft.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben vanuit infra-hoek hierbij betrokken: wordt vanuit technisch perspectief één van de meest geavanceerde private clouds in Nederland, maar dat is met mijn persoonlijke techneutenbril op :)

Wij van wc eens adviseren wc eend, hendrik.

Hoewel de reactie van Peter kort door de bocht is lijkt deze me wel correct. De onderbouwing zit in het artikel omdat:

1. "Het contract heeft een looptijd van drie jaar."

Dat klinkt als een ouderwetse vorm van hosting, niet het 'pay-as-you-go' wat toch vaak een kenmerk is van Cloud Computing. En ook opmerkelijk is de uitspraak van account- en deliverymanager Bob van der Horst:

2. "Wij wilden meer: state-of-the-art, schaalbaar en volledig redundant."

Als oude oplossing dat niet bood maar wel voldeed dan vraag ik me af hoe nieuwe situatie dat dan gaat bieden. Misschien kan Hendrik er meer over vertellen want van IaaS in één keer naar SaaS is inderdaad een grote stap, niet alleen technisch. Dat vraagt niet alleen aanpassingen aan de infrastructuur maar ook de applicatie zelf.

@Hendrik

Ben wel benieuwd wat daar dan draait, wat voor de een een "een van de meest geavanceerde private clouds in Nederland" is, is voor een ander dagelijks werk ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-29T11:59:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.