T-Systems hangt sanering boven het hoofd

Zorgen

Moederbedrijf Deutsche Telekom wil fors ingrijpen bij haar dochter T-Systems. Naar verwachting sneuvelen er zesduizend tot achtduizend banen van de ruim 52.000 banen bij het automatiseringsconcern. Het bedrijf moet zich veel sterker profileren als clouddienstverlener. T-Systems draaide in 2012 een omzet van tien miljard euro maar het rendement op die grote omzet blijft al jaren achter bij de verwachtingen. Dit meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Volgens het Handelsblatt wil de top van Deutsche Telekom en T-Systems de reorganisatie al in december doorvoeren. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten. De vakbonden in Duitsland zetten zich alvast schrap. Of de reorganisatie gevolgen heeft voor de Nederlandse vestiging in Vianen is nog niet bekend.   

T-Systems, gespecialiseerd in het binnenhalen van ict-uitbestedingscontracten bij grootzakelijke klanten, kondigde eind november aan voor al zijn clouddiensten een groot standaard platform in te richten. Het bedrijf werkt voor dit IPv6-gebaseerde Dynamic Cloud Platform samen met Cisco. Momenteel zet T-Systems aan cloudoplossingen en -diensten vierhonderd miljoen euro omzet om. In 2015 moet dit zijn gestegen tot een miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-02T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.