Imtech ICT levert Kiwa FlexPod-infrastructuur

Kiwa

Certificatiebedrijf Kiwa heeft dienstverlener Imtech ICT in de arm genomen voor de ontwikkeling van een FlexPod-infrastructuur op basis van Cisco UCS-servers, Nexus-switching, Netapp-storage en VMware-hypervisor. Met de infrastructuur is de ict-omgeving in lijn met de nieuwe informatie-architectuur voor bedrijfskritische applicaties van Kiwa. De nieuwe omgeving biedt Kiwa flexibiliteit, performance, continuïteit en schaalbaarheid om te groeien.

Kiwa is snel gegroeid door autonome groei en overnames in binnen- en buitenland. Om de voordelen van overnames direct te benutten, dienen deze bedrijven snel in de centrale ict-omgeving van Kiwa geïntegreerd te kunnen worden. Het beheer en onderhoud van deze omgeving is uitbesteed aan Imtech ICT. Op die manier bespaart de organisatie kosten en kan zich volledig concentreren op de kernactiviteiten en groei.

Stabiliteit en beschikbaarheid

‘Kiwa is een organisatie waar snel geschakeld wordt’, zegt John van der Plas, corporate information manager bij Kiwa. ‘Dat vraagt een flexibele en proactieve houding van onze leveranciers. Tijdens het korte selectieproces gaf Imtech ICT ons het vertrouwen dat ze begrijpen wat onze organisatie nodig heeft. Dat hebben ze gekoppeld aan een concreet advies voor een infrastructuur die ons de vereiste stabiliteit en beschikbaarheid kan bieden. Samen met Imtech ICT bouwen we een ict-infrastructuur die geschikt is om snel nieuwe organisaties en medewerkers te integreren en ons brede portfolio optimaal te ondersteunen.’

De implementatie van de nieuwe infrastructuur verloopt in verschillende fases, welke in overleg met Imtech ICT zijn bepaald. Momenteel is de nieuwe omgeving ingericht en vinden de eerste testen plaats. De komende periode wordt de nieuwe omgeving steeds meer ingezet, met als doelstelling de bestaande omgeving binnen een paar jaar volledig te gaan vervangen. Om de Kiwa-dienstverlening te verbeteren worden hierbij diverse optimalisatieslagen uitgevoerd. Tijdens dit proces dient de dienstverlening aan de klanten gewaarborgd te blijven. Imtech ICT beheert beide omgevingen tot die tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-29T11:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.